Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 10 07

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė: „Gruzijos pasirinktas kelias į Europos Sąjungą yra teisingas“

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė, su oficialiu vizitu viešinti Tbilisyje, susitiko su Gruzijos Parlamento vadovu Davidu Usupašviliu. Ji sveikina Gruzijos siekį kuo daugiau ir greičiau suartėti su Europos Sąjunga.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Anot Seimo Pirmininkės, Gruzija daug nuveikė integracijos į Europos Sąjungą (ES) kelyje, todėl natūralu, kad daug tikisi iš Rytų Partnerystės aukščiausio lygio susitikimo vyksiančio Vilniuje lapkričio mėnesį. Pasak Seimo Pirmininkės, daug tikimės ir mes – Lietuva ir ES. Pirmiausia todėl, kad Gruziją ir jos žmones mes visuomet laikėme tikrais Lietuvos draugais, ištikimais bičiuliais ir sąjungininkais. 

Kalbėdama tarptautinėje parlamentinėje konferencijoje „Gruzija prieš Vilniaus aukščiausiojo lygio susitikimą: parlamento vaidmuo ES integracijos procese” Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė pabrėžė: „Asmeniškai aš niekuomet neabejojau Gruzijos pasirinkimu žengti į Europą. Aš taip pat niekuomet neabejojau, kad demokratijos kelyje, visose laisvose šalyse, parlamentai vaidina svarbiausią vaidmenį užtikrinant tautos valią, rinkėjų sprendimus ir valstybės konstitucingumą. Parlamentinės diplomatijos formatas buvo ir yra kelias, kuriuo reikės eiti Rytų partnerystės šalims vykstant tolesniems demokratizacijos procesams, toliau jas artinant prie Europos. Šis kelias teisingas, todėl pirmiausia Gruzijos Parlamentui, Prezidentui, Vyriausybei ir diplomatams noriu palinkėti kantrybės, ryžto ir sėkmingo tikslų įgyvendinimo eurointegracijos kelyje.“

Pirmininkaudama ES Tarybai Lietuva vienu iš svarbiausių klausimų šiuo laikotarpiu yra įvardijusi ES Rytų partnerystės iniciatyvą, kurios pagrindinis tikslas remti tuos, kurie nori prisidėti prie laisvos Europos.

Tęsdama vizitą Gruzijoje Parlamento Pirmininkė L. Graužinienė ir jos vadovaujama delegacija dar planuoja susitikti su Gruzijos Prezidentu Mikheilu Saakašviliu, Gruzijos Ministru Pirmininku Bidzina Ivanišviliu, Gruzijos Parlamento Užsienio santykių komiteto pirmininku Tedu Japaridze, visos Gruzijos patriarchu Jo Šventenybe ir Palaimintuoju Ilja II.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas