Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 21 /09:02

Seimo pirmininkė prezidento kalboje įžvelgė mėginimą prisiimti valdančiųjų nuopelnus

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako prezidento metiniame pranešime išgirdusi mėginimą prisiimti nuopelnus už Vyriausybės ir Seimo gerus darbus.
Prezidento Gitano Nausėdos metinė kalba
Prezidento Gitano Nausėdos metinė kalba / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Aš įžvelgiau tokį gal net mėginimą prezidento prisiimti nuopelnus už gerus darbus, kuriuos Seimas ir Vyriausybė padarė per šį laiką ir, žinoma, pabarti už tai, kas dar iki šiol nebuvo padaryta“, – Žinių radijui trečiadienį sakė Seimo pirmininkė.

Ji sako šalies vadovo kalboje pasigedusi savirefleksijos ir kadencijos apibendrinimo.

„Prezidentas visgi yra strategas, ne taktikas. Taktiniai sprendimai yra Vyriausybės rankose, vykdymas dalykų, o prezidentas brėžia strategiją ir būtų, matyt, natūralu apžvelgti tai, kas įvyko per šią kadenciją“, – kalbėjo parlamento vadovė.

V.Čmilytė-Nielsen sako taip pat neįžvelgusi „aiškios, konstruktyvios“ idėjos ateičiai.

Paklausta apie prezidento teiginį, jog „dalis visuomenės nekantriai laukia galimybės kituose rinkimuose pakeisti neįtikusią valdžią“, ji sakė laikanti tai demokratinio proceso konstatavimu.

„Kalbant apie nekantriai laukiančius rinkimų, tai, matyt, yra ir tokia visuomenės dalis, kuri ir prezidento rinkimų nekantriai laukia lygiai dėl tos pačios priežasties“, – pastebėjo parlamento vadovė.

G.Nausėda metiniame pranešime kritikavo sveikatos, švietimo reformas, prastą kelių būklę, ragino numatyti paramos Ukrainai planą, mažinti socialinę atskirtį ir pajamų nelygybę, stiprinti šeimos politiką. Daug dėmesio kalboje prezidentas skyrė saugumo klausimams.

Šalies vadovas taip pat kritikavo valdančiuosius dešiniuosius dėl nepakankamo įsiklausymo į kritiką, taip pat sakė pasigendantis politikų pasiryžimo prisiimti atsakomybę per vadinamąjį čekiukų skandalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas