Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 03

Viktoras Pranckietis pasirengęs: „Specialaus universiteto Seimo pirmininkams paruošti nėra“

Seimo nario pažymėjimo atsiimti ketvirtadienį atvykęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys, agronomas Viktoras Pranckietis nebeslėpė, kad partijos valdybos posėdyje išgirdo savo pavardę aptarinėjant kandidatus į Seimo pirmininkus.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Taip, mes šiandien apie tai kalbėjome partijos valdyboje. Taip. Ir anksčiau kalbėjome, taip, kad pareigas reikia kažkam, vis tiek reikės imtis ir reikės eiti. Manau, kad jūs tą viską sužinosite“, – šiek tiek paslapties bandė išlaikyti V.Pranckietis.

Tačiau jis pripažino, kad, be jo pavardės, ketvirtadienį partijos valdybos posėdyje nuskambėjo tik Rimos Baškienės pavardė, o ji jau yra teigusi, kad Seimo pirmininke būti nenori.

Tuo tarpu V.Pranckietis sako esąs pakankamai kompetentingas tapti Seimo pirmininku.

„Taip, tai išbandymas yra didelis, bet turėčiau pasakyti, kad universiteto specialaus Seimo pirmininkams paruošti nėra, kaip ir nėra daug kitų pareigybių, kurioms žmogus turi būti pasiruošęs per bendruosius savo gebėjimus. Tai, matyt, čia teks juos ir demonstruoti“, – sakė jis.

V.Pranckietis pyktelėjo paklaustas, kaip ruošiasi darbui Seime. Jis tikino, kad papildomo mokslo čia nereikia, pakaks patirties dirbant Kauno rajono savivaldybėje ir Aleksandro Stulginskio universitete.

„Jeigu jau atkeliavau iki tokių pareigų, kokias turėjau universitete, tai irgi buvo labai didelė organizacinė veikla, tai yra tūkstantis žmonių. Toliau, jeigu kalbėčiau apie rajono savivaldybę, tai visada turėjau ten aktyvią labai poziciją. Manau, kad iš dalies dėl to esu ir čia, kadangi ten buvau vienas iš tokių, kuriems visada viskas rūpėdavo. Visokie tokie pasiruošimai. Bendravimas su žmonėmis, ramybė tarp žmonių. Žinau, kad čia didelė proto koncentracija, didelė ambicijų koncentracija, bet, manau, kad tai mano pareiga, kaip ir ankstesniame gyvenime reikėdavo derinti tuos interesus ir tas žmonių savybes ir tiesiog kalbėtis su žmonėmis“, – aiškino V.Pranckietis.

Jis tikino, kad galutinai dėl jo kandidatūros į Seimo pirmininkus dar spręs koalicija, o galutinį kandidatą turės paskelbti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Kol kas tai yra svarstoma. Įvardintas galbūt būsiu po to, kai bus pasirašyta koalicijos sutartis. Pakentėkim dar trupučiuką. Ir tokius klausimus vis tik reikėtų užduoti tiems, kas atsakinės iš mūsų partijos, tai yra partijos pirmininkui Ramūnui Karbauskiui palikime tą garbę pristatyti asmenis, kuriuos jis matytų galbūt neva galimuose postuose“, – aiškino V.Pranckietis.

R.Karbauskis ketvirtadienį partijos kandidato į Seimo pirmininkus nekomentavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas