Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 22 /15:57

Seimo vadovė Latvijoje: NB8 šalys turi kurti tvirtą Rusijos atsigrasymo politiką

Kasmetiniame Šiaurės ir Baltijos valstybių (NB8) parlamentų pirmininkų susitikime ketvirtadienį dalyvaujanti Seimo vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen pabrėžia, jog šios šalys turi kurti tvirtą Rusijos atgrasymo politiką.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Kaip fronto linijos valstybės, Šiaurės ir Baltijos šalių aštuntukas turėtų dėti kuo daugiau bendrų pastangų, kad sukurtų tvirtą Rusijos sulaikymo politiką, atremtų hibridines atakas, plėstų sankcijas Rusijai ir toliau tvirtai palaikytų Ukrainą“, – pranešime cituojama parlamento vadovės.

V. Čmilytė-Nielsen šiemet Latvijoje vykstančiame susitikime pristatė Seimo prioritetus, pasisakė apie regiono bendradarbiavimo svarbą ir svarbiausius saugumo bei gynybos klausimus.

„Mūsų regionas susidūrė su nepaprastais iššūkiais – nuo COVID-19 pandemijos ir neteisėtos migracijos iki sparčiai kylančių energijos kainų ir didžiulės grėsmės, kurią kelia Rusijos karas prieš Ukrainą. Per šiuos išbandymus mes tvirtai laikėmės kartu ir prisidėjome prie mūsų regiono stabilumo ir saugumo“, – sakė politikė.

„Stiprėjanti Šiaurės ir Baltijos šalių partnerystė, ypač po Švedijos ir Suomijos įstojimo į NATO, pakėlė mūsų kolektyvinį saugumą į naujas aukštumas. Ši vienybė kaip niekada svarbi, nes susiduriame su bendromis grėsmėmis, kurioms reikia koordinuotų ir ryžtingų atsako priemonių“, – akcentavo ji.

Kalbėdama apie regiono bendradarbiavimą, Seimo pirmininkė pabrėžė, kad dabartiniai geopolitiniai iššūkiai dar labiau išryškina vieningos ir įtakingos regiono tapatybės kūrimo svarbą.

NB8 yra neformalus penkių Šiaurės ir trijų Baltijos valstybių – Danijos, Estijos, Islandijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos – bendradarbiavimo formatas.

NB8 šalys rotacijos būdu kiekvienais metais koordinuoja NB8 veiklą, rengia ir globoja tais metais vyksiančius susitikimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas