Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 16

Šeimų sąjūdis nuo kitos savaitės protestuos prie Seimo: kviečia jungtis opoziciją

Ketvirtadienį Vilniaus miesto savivaldybė suderino Lietuvos šeimų sąjūdžio inicijuojamus susirinkimus prie Seimo. Šeimų sąjūdis planuoja protestuoti prieš valdančiųjų sprendimus ir kviečia jungtis opoziciją.
Protesto akimirka
Protesto akimirka / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Apie tai, kad Vilniaus savivaldybės administracija ketvirtadienį suderino Lietuvos šeimų sąjūdžio protestus, 15min informavo savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vedėja Aurelija Dermantė.

Numatoma, kad protestai birželio 20, 21, 22, 23, 27 ir 28 dienomis 9–19 val. vyks prie Seimo pastato, pievoje tarp A.Goštauto ir Geležinio Vilko gatvių.

Šeimų sąjūdžio nurodytas protestų tikslas – prieš valdančiųjų sprendimus Lietuvoje. Numatoma, kad juose dalyvaus iki 3 tūkst. žmonių.

Apie protestus Lietuvos šeimų sąjūdis skelbia ir feisbuke.

„STOP valdančiųjų buldozeriui! – toks protesto šūkis“, – rašoma asociacijos feisbuko paskyroje.

„Protestas nukreiptas prieš valdančiųjų buldozerį, stumiant visuomenę priešinančius ir skurdinančius įstatymus, prieš mokesčių didinimą ir naujų įvedimą", – priduriama įraše.

Taip pat skelbiama, kad pagrindinė protestų diena – birželio 21-oji.

Šeimų sąjūdžio žiniomis, „tikėtina, jog prie protesto prisijungs ir Seimo opozicija“.

Frakcijoms bus išsiųsti pakvietimai skirti po vieną atstovą pasisakyti nuo scenos.

Teigiama, kad opozicionieriams bus išsiųsti kvietimai prisijungti prie protesto: „Frakcijoms bus išsiųsti pakvietimai skirti po vieną atstovą pasisakyti nuo scenos.“

Valdančiųjų elgesiu pasipiktinusi opozicija paskelbė Seimo darbo boikotą – nesilanko plenariniuose posėdžiuose, komitetuose, komisijose ir Kovo 11-osios Akto salėje Seime posėdžiauja alternatyviai.

Opozicijos ir valdančiųjų konfliktas Seime užsiplieskė po to, kai opozicionieriams nepavyko atstatydinti žemės ūkio ministro ir kai valdantieji jai atstovaujančius Seimo vicepirmininkus išbraukė iš pirmininkaujančiųjų Seimo posėdžiams grafiko.

Reikalavimus ir siūlymus valdantiesiems teikiantys opozicionieriai grasina, kad į juos neatsižvelgus, Seimo posėdžius jie gali boikotuoti iki rudens sesijos rugsėjo 10 dieną.

Šeimų sąjūdžio protestai prie Seimo vyko ir anksčiau. Jų dalyviai reikalavo valdžios atsistatydinti, taip pat – atšaukti kai kuriuos COVID-19 pandemijos ribojimus, atsisakyti planų įteisinti lyčiai neutralią partnerystę, neratifikuoti vadinamosios Stambulo konvencijos ir kita.

Vienas tokių protestų prie Seimo baigėsi riaušėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas