Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 02 24

Senjorus skiepytis nuo COVID-19 ministerija kviečia prezidento V.Adamkaus žodžiais

Ministerijos pradeda varžytuves, kuri efektyviau paragins vieną ar kitą visuomenės grupę skiepytis nuo COVID-19. Prieš kelias dienas į kolegas kreipėsi vakcinų jau sulaukę mokytojai. Įsibėgėjant vyresnių nei 80 metų senjorų skiepijimui, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) griebėsi „sunkiosios artilerijos“ – prezidento Valdo Adamkaus žodžių.
Prezidentas Valdas Adamkus
Prezidentas Valdas Adamkus / Karolinos Savickytės nuotr.

Buvęs šalies vadovas su žmona Alma buvo paskiepyti praėjusį ketvirtadienį Vilniaus universiteto ligoninės (VUL) Santaros klinikų Šeimos medicinos centre. Jie pateko tarp 75 pirmųjų čia paskiepytų 80 ir daugiau metų sulaukusių žmonių. Tarp jų buvo ir pirmasis faktinis Lietuvos valstybės vadovas profesorius Vytautas Landsbergis.

Antradienį V.Adamkaus nuotrauka pasirodė SAM paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. Kadenciją baigęs vadovas papasakojo apie savo savijautą po skiepo.

„Po vakcinos jaučiuosi kuo puikiausiai ir nėra jokių abejonių, kad tai yra būtinybė. Džiaugiuosi, kad turime galimybę vakcinomis aprūpinti visą Lietuvos ir visuomenę ir kuo greičiau tai padarysime, tuo bus geriau“, – cituojami jo žodžiai.

Nuotr. iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos paskyros „Facebook“/Prezidento Valdo Adamkaus įspūdžiai po skiepo
Nuotr. iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos paskyros „Facebook“/Prezidento Valdo Adamkaus įspūdžiai po skiepo

Greta ministerija priminė, kad šalyje jau prasidėjo 80 metų ir vyresnio amžiaus žmonių vakcinacija.

„Vakcina yra pagrindinis ginklas, siekiant įveikti COVID19, kuris mums padės greičiau sugrįžti į įprastą gyvenimą ir pagaliau apkabinti artimuosius, tėvus ir senelius, kurių taip pasiilgome“, – pažymėjo SAM.

VIDEO: Tarp pirmųjų Santaros klinikose paskiepytų senjorų – Valdas ir Alma Adamkai: specialistai tokie įgudę, kad niekam neturėtų skaudėti

Panašią kampaniją, paremtą įprasta reklamos taktika – dalintis geromis realių žmonių patirtimis – jau anksčiau pradėjo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Prieš gerą savaitę ministerijos paskyroje „Facebook“ pradėtos publikuoti pasiskiepijusių mokytojų mintys su jų nuotraukomis, kartu skelbiama naujausia statistika apie pedagogų skiepijimą.

Nuotr. iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos paskyros „Facebook“/Nuo COVID-19 pasiskiepijusios mokytojos įspūdžiai
Nuotr. iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos paskyros „Facebook“/Nuo COVID-19 pasiskiepijusios mokytojos įspūdžiai

Švietimo, mokslo ir sporto ministrės patarėjo Dainoro Luko žodžiais, nors pedagogai vakcinuojasi noriai, jiems kyla abejonių ir klausimų dėl vakcinacijos naudos bei prasmės. Todėl buvo sugalvota pasidalinti jau pasiskiepijusių mokytojų mintimis apie savo sprendimus, abejones ir priežastis, paskatinusias skiepytis.

Pirmadienį buvo surengtas nuotolinis pokalbis su prof. habil. dr. Vytautu Usoniu, kuriam mokytojai galėjo užduoti rūpimus klausimus apie vakcinas.

Viešųjų ryšių specialistė, Vilniaus ir Vilniaus Gedimino technikos universitetų dėstytoja Rūta Latinytė šią kampaniją įvertino palankiai, mat mokytojai ir kitų visuomenės grupių atstovai, priešingai nei gydytojai, neturi specifinio išsilavinimo, tad ne visada gali nuslopinti dvejones ar dėmesį sąmokslo teorijoms, todėl tapo būtina sukurti joms atsvarą.

Tiesa, pašnekovė pripažino, kad komunikacija apie skiepus – jau kiek vėloka, mat buvo galima numatyti, kad bus nemažai priešiškų reakcijų. Ekspertai dar gruodį siūlė galvoti apie informavimo kampaniją, užsienyje jau seniai dalijamasi patarimais, kaip komunikuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas