Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 21

Septynios svarbiausios Gabrieliaus Landsbergio frazės konservatoriams

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis šeštadienį vykusiame partijos suvažiavime partiečiams kalbėjo apie viltį, partijos atsinaujinimą ir savo pasitraukimą iš Europos Parlamento „anksčiau laiko“. Siūlome susipažinti su septyniomis skambiausiomis G.Landsbergio citatomis be jokių komentarų.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie anūką

Klausimų dėl pirmininko pasikeitimo būta daug. Ar sugebės? Ar sutelks? Ar patikės juo žmonės? O kai kas net klausė – kas jis toks?!

Socialiniame tinkle kažkas parašė – „Jūs gi anūkas!“. Nedraugiškų žmonių kabintas kaip pajuokos žodis, man tapo pasididžiavimo ir įkvėpimo šaltiniu. Atrašiau – „Taip, kaip ir mes visi“.

Apie atsinaujinimą

Džiaugiuosi, kad mūsų kvietimas buvo išgirstas ir prie partijos prisijungė būrys naujų žmonių. Jie mus praturtino savo idėjomis ir energija. Šie žmonės tai – Ingrida Šimonytė, Žygimantas Pavilionis, Andrius Navickas, Vytautas Kernagis ir būrys kitų.

Abejojusiems įrodėme, kad mūsų bendruomenė yra atvira.

Tikiu, kad ne visada yra lengva priimti bendrakeleivius į važiuojantį traukinį. Todėl esu nepaprastai dėkingas visiems bendražygiams, kad drauge radome vietos ir naujiems keleiviams.

Apie dešiniuosius

Vylėmės, kad rudenį rinkimuose žmonės ne protestuos prieš „sistemą“, o racionaliai rinksis geresnę savo ir savo vaikų ateitį Lietuvoje.

Todėl, kai sužinojau apie įtarimus dėl stambaus kyšio buvusiam liberalų vadovui, pirmiausiai galvojau apie žmones, kurie jau buvo apsisprendę eiti į rinkimus ir balsuoti už dešiniuosius. Liberalų sprogimas labiausiai palies juos.

Mūsų politinė bendruomenė, kaip ir dalis visuomenės, pasijuto ne kaip kitaip, o išduoti. Kartu su liberalais atlaikę audras 2008-2012-aisiais, planavome naujus darbus nuo rudens. Šiandien esame priversti laukti, kol liberalai išsivalys ir atsakys į visuomenės klausimus.

Apie kilmę

Kildiname save iš Sąjūdžio, esame ugdyti Sąjūdžio dvasia. Mūsų vyresnieji – patys stovėję mitinguose Katedros aikštėje, jaunesnieji – sėdėję ant pečių stovėjusiems mitinguose. Lietuvos laisvės dvasia yra mūsų vertybių pamatas, ir to pakeisti negali nei laikmetis, nei nuotaikos ar mados.

Tai mūsų kraujyje.

Atsakomybės ėmėmės visada, kai valstybei buvo sunkūs laikai. Neieškojom lengviausių kelių, sprendėme krizes tokiu būdu ir tuo metu, kai privalėjome tai daryti.

Apie Europos Parlamento mandatą

Todėl anksčiau laiko atsisakiau Europos Parlamento mandato. Todėl nuo šiandien pradedu kampaniją po Lietuvą „Ateik balsuoti!“.

Susitiksiu su tūkstančiais žmonių, kviesiu nenusivilti ir išreikšti savo valią rinkimuose. Tikiu, kad būsime vilties balsas korupcijos skandalų įaudrintai Lietuvai.

Su žmonėmis visoje šalyje kalbėsime apie naują planą Lietuvai: apie tai, kad verslas Lietuvoje sukurs pusantro šimto tūkstančių darbo vietų. Žmonės neišvažiuos, nes galės uždirbti, o išvažiavę grįš, nes Lietuva jų laukia.

Apie mokesčius

Prieš keletą savaičių pirmą kartą pristatydamas mūsų planą sakiau, kad tai pirmiausia vilties, o ne atlyginimų planas. Vilties, kad Lietuvoje galima gyventi kitaip. Rasti gerą darbą, uždirbti orų atlyginimą ir tikėtis kokybiško išsilavinimo savo vaikams.

Kai kas lenktyniauja siūlydami priešrinkiminius mokesčių planus – mokesčius tik mažinsime, ir nuo to bus tik geriau, sako jie.

Kaip sako Ingrida Šimonytė, mokesčiai tėra sąskaita už tai, kokių valstybės paslaugų norime. Ar norime švietimo kaip Suomijoje, policijos kaip Vokietijoje, sveikatos apsaugos kaip Prancūzijoje? Jei taip, tai tenka sumuoti ir skaičiuoti, kiek tai kainuos. O ne atvirkščiai.

Apie Astravo atominę elektrinę

Šalia Lietuvos sienos statoma Astravo branduolinė elektrinė kelia grėsmę ne tik Vilniaus gyventojams, bet ir visiems Lietuvos žmonėms.

Baltarusija, rusų rankomis statydama pirmąją atominę elektrinę savo teritorijoje, yra įsipareigojusi gauti kaimynų sutikimą tokioms statyboms. Mūsų neklausė. Mes nesutinkame.

Todėl šiandien mes sakome jiems – susipakuokite savo elektrinę ir statykite ją kitoje vietoje!

Mes neleisime, kad Lietuva būtų šantažuojama atominiu monstru. Diskusijos, ar tas monstras saugus ar ne, neturi reikšmės – pasirinkta statybų vieta mums netinka. Ir taškas.

Kvietėme Lietuvos partijas prisijungti, gal net bendrai susitarti dėl įstatymo, kuris užkirstų kelią baltarusiškai energijai tekėti į Lietuvą. Tačiau kai kas pabūgo, spruko į krūmus.

Ką gi, tai mūsų nesustabdė – kreipėmės į Lietuvos žmones, prašydami paremti mūsų teikiamą įstatymo projektą. Ir žmonės atsiliepė. Astravo elektrinė bus sustabdyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas