Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 12

Sergantieji koronavirusu Tauragės apskrityje sveiksta pamažu

Tauragės apskrityje koronavirusu vis dar serga 32 asmenys. Dešimt jų priskiriami Tauragės rajonui.
Išankstiniai Seimo rinkimai
Koronavirusas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Nors du Tauragės rajono gyventojai, kurie susirgo tarnybos Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotajame pėstininkų batalione metu, jau yra pasveikę, mūsų rajonui vis dar priskiriami trys batalione tarnaujantys ir sergantys kariai. Jie nėra čia registruoti, bet skaičiuojami į Tauragės sergamumo statistiką. Atmetus sergančius ne rajono gyventojus, aktyvių COVID-19 turime septynis“, – sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro gydytoja epidemiologė Jolanta Norbutienė.

Per savaitgalį Tauragės rajono statistika pasipildė vienu nauju COVID-19 atveju, kuris nustatytas visiškai atsitiktinai – prieš žmogui atliekant planinę operaciją.

„Visiškai neaiškios žmogaus užsikrėtimo aplinkybės. Jis nejautė klinikinių simptomų, ilgą laiką turėjo nedarbingumo pažymėjimą. Niekur iš kaimo, kuriame gyvena, išvykęs nebuvo. Tik nuvykęs ortopedo-traumatologo konsultacijai į Klaipėdos universitetinę ligoninę, prieš planinę operaciją, turėjo atlikti COVID-19 testą. Gautas teigiamas rezultatas. Pacientas dviem savaitėms grįžo sveikti ir izoliuotis namuose“, – sakė gydytoja epidemiologė.

Sunkus ligonis Šilalėje

Tauragės rajono gyventojai, kuriems nustatytas COVID-19, serga lengva ligos forma – dauguma net nejaučia jokių klinikinių simptomų.

J.Norbutienės teigimu, kiek sudėtingesnė paciento iš Šilalės būklė. Savaitgalį koronavirusas jam nustatytas atvykus į Tauragės ligoninę.

„Vyras priklauso 80–90 metų kategorijai. Jis į Tauragės ligoninę atvežtas dėl kitų rimtų susirgimų, kurie visiškai nesusiję su koronaviruso infekcija. Epidemiologinio tyrimo metu išsiaiškinome, jog pacientas buvo priimtas Skubiosios pagalbos ir priėmimo skyriuje, vėliau pervežtas į Reanimaciją.

Tik atlikus COVID-19 testą jam nustatytas virusas ir pacientas gydymui transportuotas į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Vyresnio amžiaus žmonės sunkiau reaguoja į virusus ir jis jiems tikrai yra pavojingesnis“, – sakė J.Norbutienė.

Ligoninės darbas nustačius koronaviruso infekciją nesutriko. Priėmimo ir Reanimacijos skyriai dezinfekuoti, medikai dirbo su apsaugos priemonėmis, darbas šiandien vyksta įprasta tvarka.

Praėjusią savaitę COVID-19 užsikrėtė Tauragės ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyriaus medikė. Kadangi gydytoja spalio 5 dieną buvo darbe ir atliko procedūras, siekiant užtikrinti darbuotojų ir pacientų saugumą, skyrius laikinai uždarytas, vykdoma kasmetinė dezinfekcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento