Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
19:00

Ši apygarda iki šiol į Seimą rinko tik vienos partijos atstovus: ar įvyks „stebuklas prie Riešės“?

„Stebuklu prie Riešės“ pusiau juokais buvo pavadintas 2023 m. merų rinkimų rezultatas Vilniaus rajone, kai būtent Riešės rinkėjų balsai nulėmė, kad socialdemokratas Robertas Duchnevičius laimėjo prieš iki šiol čia absoliučiai dominavusios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) kandidatą Waldemarą Urbaną. Ar įvyks dar vienas toks pokytis šiame krašte? Seimo rinkimų antrame ture Riešės apygardoje rungsis tas pats W.Urbanas ir konservatorė Daiva Ulbinaitė.
Waldemaras Urbanas ir Daiva Ulbinaitė
Waldemaras Urbanas ir Daiva Ulbinaitė / 15min montažas

Iki šiol apygardose Vilniaus rajone į Seimą buvo išrenkami tik LLRA-KŠS atstovai. Tiesa, prieš šiuos Seimo rinkimus keitėsi apygardų ribos ir vietoj anksčiau buvusių Nemenčinės ir Medininkų apygardų Vilniaus rajono apylinkės atsidūrė Nemenčinės, Riešės ir Vilniaus pietinėje apygardose.

Vis dar populiarūs

Prieš rinkimus piktinęsi tokiu ribų perbraižymu, anksčiau Vilniaus rajone per Seimo rinkimus visiškai dominavę LLRA-KŠS kandidatai iš esmės savo pozicijų šiuose rinkimuose irgi neužleido.

Nemenčinės apygardoje antro turo neprireikė – daug vilčių dėję į savo kandidatą Robertą Komarovskį socialdemokratai turėjo pripažinti, kad jam toli iki LLRA-KŠS atstovės, Seimo narės Ritos Tamašunienės. Skirtumas tarp jų surinktų balsų skaičiaus įspūdingas, kadangi R.Komarovskis gavo 3518 balsus, o R.Tamašunienė – 7147, jau pirmajame ture užsitikrindama dar vieną kadenciją parlamente.

Vilniaus pietinėje apygardoje LLRA-KŠS atstovui, pastarąją kadenciją irgi dirbančiam Seime Česlavui Olševskiui (anksčiau rinktam Medininkų apygardoje) sekėsi kiek prasčiau – jis dviem procentais balsų atsiliko nuo konservatorės Agnės Bilotaitės ir turės kovoti antrame ture. Tačiau perbraižius apygardų ribas pastaroji apima ir dalį Vilniaus miesto, tad būtų sunku tikėtis tokio ryškaus LLRA-KŠS atstovo dominavimo, kaip būdavo anksčiau Medininkų apygardoje, kuri antro turo neprireikdavo.

Kurio šansai didesni

Daugiausia balsų pirmame ture LLRA-KŠS kandidatas surinko ir Riešės apygardoje. Tačiau nors šios apygardos apylinkės yra tik Vilniaus rajone, balsavimo „į vienus vartus“ čia nebuvo – į antrą ture patekę W.Urbanas ir D.Ulbinaitė surinko beveik po lygiai balsų, atitinkamai 22,34 ir 21,80 proc. Kandidatus skyrė vos 108 balsai.

Kaip jiems seksis antrajame Seimo rinkimų ture? Ir ką parems Vilniaus rajono meras socialdemokratas Robertas Duchnevičius?

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Robertas Duchnevičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Robertas Duchnevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito