Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2014 04 25

Šiaulių Lieporių gimnazijoje skambėjo visos šalies mokinių autorinės dainos

Šiaulių Lieporių gimnazijoje vyko respublikinis mokinių autorinių dainų konkursas „Žodžiai iš širdies“. Tai pirmasis toks gimnazijos organizuojamas festivalis. Planuojama, kad konkursas taps tradiciniu, rengiamu kas dvejus metus.
Autorinių dainų konkursas „Žodžiai iš širdies“
Autorinių dainų konkursas „Žodžiai iš širdies“ / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Konkurso organizatorius, Lieporių gimnazijos neformaliojo ugdymo skyriaus vadovas Ramūnas Mikalauskas sako, kad buvo pateiktos 56 dainos. Pusė jų autorinės. Koncertavo 27 kolektyvai ir atlikėjai.

Derėtų prioritetą teikti lietuviškoms dainoms. Jaunimas veržiasi dainuoti angliškai, o savo šaknis pamiršta.

Konkurso „Grand prix“ pelnė Kaišiadorių Algirdo Mykolo Brazausko gimnazijos kolektyvas su vadovu Eginu Grajausku. Pirmos vietos nugalėtoja – Raminta Rimiškytė iš Rokiškio rajono Jūžintų Juozo Otto Širvydo vidurinės mokyklos. Jos mokytoja Vilija Urbonienė. Melodingiausios dainos nominaciją pelnė lieporietis Tomas Drąsutis. Jo mokytojas – R.Mikalauskas.

Komisijos ložėje sėdėjo ir kūrybą bei atlikimą vertino aktorė Agnė Grudytė, atlikėja Rasa Stoškuvienė ir poetas Jaunius Kulnys.

„Siekiame, kad konkurse mokiniai dalyvautų tik su pačių kurtomis dainomis. Pirmajame konkurse leidome vieną dainą pasirinkti iš dainuojamosios poezijos grandų repertuaro. Ateityje dalyviai turės atlikti tik autorines mokinių dainas“, – sakė R.Mikalauskas.

„Kuriančių vaikų yra labai daug. Registravosi per 30 kolektyvų. Nemaža dalis pavėlavo užpildyti anketas. Vargu ar būtume sutalpine visus norinčius. Mokiniams nėra labai daug galimybių parodyti savo kūrybą, tačiau tikimės, kad šis konkursas tik stiprės ir augs“, – pasibaigus konkursui kalbėjo R.Mikalauskas.

Nemažą pulką jaunųjų atlikėjų iš Pasvalio P.Vileišio gimnazijos atvežė neformalaus ugdymo specialistas ir režisierius Sigitas Paliulis. Jo nuomone, vaikus reikia skatinti kurti savo dainas ir melodijas. Tik vėliau kopijuoti kitus atlikėjus. Taip pat, anot S.Paliulio, tokiuose konkursuose derėtų prioritetą teikti lietuviškoms dainoms. Jaunimas veržiasi dainuoti angliškai, o savo šaknis dažnai pamiršta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas