Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 12 08

Šiauliuose atidaryta Raudonojo Kryžiaus „Vilties“ parduotuvė

Neįprasta „Vilties“ parduotuvė, kurioje nerasite nei pakabų drabužiams, nei matavimosi kabinų, nuo šiandien pradeda darbą Šiaulių prekybos ir pramogų centre „Akropolis“.
„Vilties“ parduotuvė
„Vilties“ parduotuvė / Projekto partnerių nuotr.

Vienintelė šios Lietuvos Raudonojo Kryžiaus sukurtos parduotuvės prekė – viltis. „Vilties“ parduotuvėje žmonėms siūloma įsigyti tris skirtingas viltis simbolizuojančius atvirukus ir taip paaukoti pinigų pagyvenusiems žmonėms, iš karo zonų pabėgusioms šeimoms su vaikais ir pirmosios pagalbos mokymams. Tai trys pagrindinės programos, kurias Lietuvoje įgyvendina seniausia šalies nevyriausybinė humanitarinė organizacija.

„Vienos parduotuvės parduoda maistą. Kitos drabužius. Kažkas parduoda kvepalus, kažkas žaislus. Mūsų parduotuvėje vienintelė prekė yra viltis – tai, ko negalima paliesti ar pamatyti, bet galima pajusti ir suteikti. Džiaugiamės, kad jau antrus metus prieš Kalėdas „Akropoliuose“ atidarome „Vilties“ parduotuves, o žmonės noriai jose apsiperka“, – pasakojo Lietuvos Raudonojo Kryžiaus generalinė sekretorė Gintarė Guzevičiūtė.

Raudonojo Kryžiaus „Vilties“ parduotuvės atsidaro tik trumpam – likus kelioms savaitės iki Kalėdų ir apkeliauja didžiausius Lietuvos prekybos centrus. Pernai pirmą kartą Lietuvoje veikusi Raudonojo Kryžiaus „Vilties“ parduotuvė pardavė prekių daugiau nei už 13 tūkst. eurų.

„Pirmasis parduotuvės sezonas buvo labai sėkmingas – pamatėme, kad žmonėms patinka tokia galimybė prisidėti prie humanitarinės pagalbos programų įgyvendinimo. Daugelis „Viltis“ pirko kaip Kalėdų dovaną. Tad šiemet, kaip tikra parduotuvė, atnaujinome prekių kolekciją, ir grįžtame į „Akropolius“, – sakė Gintarė Guzevičiūtė.

Projekto partnerių nuotr./„Vilties“ parduotuvė
Projekto partnerių nuotr./„Vilties“ parduotuvė

„Vilties“ parduotuvėse galima nusipirkti S, M ar L dydžio viltis ir už 5, 10 ar 15 eurų prisidėti prie jų išsipildymo. Lankytojai bus kviečiami orios senatvės viltį suteikti Raudonojo Kryžiaus slaugomiems vienišiems seneliams, saugios vaikystės viltį padovanoti prieglobstį nuo karo Lietuvoje radusioms šeimoms su vaikais. Pirkdami išgelbėtos gyvybės viltį, lankytojai galės prisidėti prie organizacijos įgyvendinamos pirmosios pagalbos mokymų programos, kuria siekiama, kad daugiau žmonių mokėtų teikti pirmąją pagalbą nutikus nelaimei.

Šiauliuose Raudonojo Kryžiaus „Vilties“ parduotuvė veiks savaitę, iki gruodžio 15 d. Vėliau parduotuvė persikels į Vilniaus „Akropolį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas