Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 14

Šiauliuose gimdydama mirė 39-erių moteris – pirmas atvejis po ketvirčio amžiaus

Moteris, į gimdymo namus patekusi iš Joniškio rajono, mirė gimdymo metu. Tai buvo trečias jos gimdymas. Kūdikis pasaulį išvydo sveikas ir išnešiotas. Šiuo metu jis jau su šeima.
Vilniaus gimdymo namuose
Gimdymo namuose. Asociatyvi nuotr. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiaulių Motinos ir vaiko klinikoje gimdydama moteris mirė penktadienį, apie 21 valandą. 39-erių gimdyvė į pasaulį atvedė jau trečią savo vaiką ir netrukus mirė.

Klinikos vadovo pavaduotoja Margarita Valūnienė patvirtino, kad motina mirė iškart po gimdymo. Kol kas priežastis nėra aiški. Tyrimai bus atlikti ir anatominės išvados gautos po dviejų savaičių.

Medikė paaiškino, kad tokie atvejai iš tiesų yra labai reti. Šioje klinikoje tai pirma gimdančios motinos mirtis. Toks atvejis Šiauliuose užfiksuotas tik prieš 24-erius metus.

M.Valūnienė teigė, kad moteris per gimdymą miršta labai retai, tačiau dažniausiai nelaimės priežastimi būna kraujo trombas. Atitrūkęs jis užkemša kraujagysles.

Tuomet išgelbėti pacientą yra labai sunku. Mirtingumas siekia 90 procentų. Taip pat pasitaiko vaisiaus vandenų embolija.

Gimdyvė į kliniką pateko iš Joniškio rajono, kuomet suėjo terminas gimdyti. Kūdikis sveikas. Jį prižiūri kiti šeimos nariai. Nelaimės ištikta šeima atsisakė bet kokio viešumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas