Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 09

Šiaulius gimtadienio rytą pažadino akordeono garsai

Pastaraisiais metais Šiauliai kone labiausiai garsėja visai ne saule, kaip dažnai kartojama. Ir ne dviračiais, nors jų tikrai daugėja. Labiausiai Šiaulius garsina akordeonininkai. Pradedant Šiaulių konservatorijos buvusiu auklėtiniu Martynu Levickiu ir baigiant augančia šio instrumento gerbėjų karta.
Šiaulius gimtadienio rytą pažadino akordeono garsai
Šiaulius gimtadienio rytą pažadino akordeono garsai / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Gamta padovanojo gimtadienį švenčiantiems Šiauliams puikų orą. Jis tiko ne tik mugės prekeiviams ar save bulvare uoliai reklamuojančioms partijoms. Tai puiki dovana ir visiems atlikėjams.

Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos akordeonininkai prieš vidurdienį čiupo instrumentus ir išėjo į gatvę. Ėjo grodami iki nuo gimnazijos iki pat bulvare esančio amfiteatro.

Čia vyko koncertas, kurio klausėsi vis daugiau žmonių. Tai pažadino miestą dar vienai dienai, kuri yra ne tokia kaip visos – tai miesto 780 gimtadienis. Vienuoliktasis tarptautinis festivalis „Linksmasis akordeonas“ tapo gimtadienio žadintuvu.

Penktadienis – pirmoji oficialaus gimtadienio diena, o linksmybės dar tik prasideda. 17 valandą prasidės ir iki išnaktų tęsis koncertas „Skambėk, Šiaulių žeme“. Ši gimtadienio dalis prasidės motorizuota eisena ant žemės ir danguje.

Vėliau miestiečiams koncertuos Erica Jennings, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Brainstorm“ (Latvija), Gytis Paškevičius ir „Crazy Crow“. Veiksmo vieta – Prisikėlimo aikštė.

Šventės dalyviai gali rinktis, ką klausyti – paraleliai 18.30–22.15 val. Talkšos ežero pakrantėje vyks Tarptautinis bigbendų festivalis.

22 valandą – šviečianti futuristinė alėja an laiptų, vedančių į Saulės laikrodžio aikštę. Dalyvauja: XI tarptautinio vaikų ir jaunimo teatrų festivalio „Baltoji varnelė“ svečiai, savanoriai, Šiaulių kurčiųjų reabilitacijos centro teatro grupė, Šiaulių moksleivių namų kolektyvai.

VIDEO: Šiaulius gimtadienio rytą pažadino akordeono garsai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas