Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 18

Vilniaus ugniagesiai gelbėtojai nepravažiuoja naujais žiedais, per metus – 12 avarijų dėl eismo pokyčių

Prokuroras pareikalavo, kad Vilniaus savivaldybė pašalintų kliūtis (stulpelius, gėlių vazonus, atitvarus ir pan.) iš gatvių, kur tai trukdo priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo automobilių judėjimui Senamiestyje ir kitose vietose. Kadenciją baigiantis sostinės meras Remigijus Šimašius atkirto, kad negalima Vilniaus versti Minsku, tačiau ugniagesiai gelbėtojai prokurorams dėkoja, teigdami, kad miestas turi būti ir europietiškas, gyvas, bet ir saugus.
Ugniagesiai nuskubėjo gesinti Vilniaus Užupyje užsiliepsnojusio medinio namo
Ugniagesiai nuskubėjo gesinti Vilniaus Užupyje užsiliepsnojusio medinio namo / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prokuroras reikalauja, savivaldybė svarsto

Pirmadienį prokuratūra išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras, ištyręs Vilniaus miesto savivaldybės administracijos veiksmus, susijusius su sostinėje atliekamais gatvių pertvarkymo darbais, priėmė nutarimą taikyti viešojo intereso gynimo priemones.

„Prokuroras šiuo nutarimu taip pat pareikalavo iš Vilniaus miesto savivaldybės pašalinti esamas kliūtis (stulpelius, gėlių klombas, atitvarus, lauko kavinių inventorių ir pan.), trukdančias priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo automobilių judėjimui Vilniaus senamiestyje ir kitose Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos nurodytose vietose“, – buvo teigiama pranešime.

Sauliaus Žiūros nuotr./Kilpinis eismas Vilniuje
Sauliaus Žiūros nuotr./Kilpinis eismas Vilniuje

Į tai atsakydamas kadenciją baigiantis meras Remigijus Šimašius pirmadienio pavakarę teigė, kad savivaldybė būtinai įvertins Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pastabas, tvirtindamas, kad esą kol kas jų nematė, tik prieš dvejus metus girdėjo, kad labiausiai trukdo iškilios perėjos.

„Patikinu, kad jei kas trukdo – kuoliukai, augalai, lauko kavinių staliukai ir t.t. – kliūtis pašalinsime, – teigė R.Šimašius ir pridėjo: – Mes nuolat turime derinti visų miestiečių interesus, o gatvėse jie susikerta labiausiai. Tai, kas ugniagesiams ar kitoms tarnyboms ar šiaip skubantiems yra tik tranzitinė gatvė, kitiems dažnai yra kasdienė gyvenimo erdvė, kurią jie ar jų vaikai turi pereiti, palei ją gyventi. Todėl gatvės turi būti ir patogios pravažiavimui, ir saugios, taip pat jaukios gyventi. Negalime mūsų europietiško miesto paversti Minsku.“

Išrinktasis meras Valdas Benkunskas LRT radijui sakė, kad „tie dalykai, kurie akivaizdžiai trukdo saugumui, o saugumas turbūt yra prioritetas numeris vienas, tikrai bus išspręsti ir sutvarkyti“.

Kreipė dėmesį nuo 2020 m.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Vilniaus priešgaisrinė gelbėjimo valdybos viršininkas Vidas Kerševičius 15min sakė būdamas statutinis pareigūnas nenorįs vertinti politikų kalbų, tačiau prokurorams dėkojo už tokį pagaliau priimtą sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas