Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 09 20

Šimtas Kultūros ministerijos darbuotojų gavo atleidimo lapelius, bet darbo neteks ne visi

Visi be išimties Kultūros ministerijos darbuotojai šiomis dienomis gavo įspėjimus apie atleidimą iš darbo. Tai – reformos ministerijoje pradžia. Ar liks dirbti ministerijoje, gavusieji įspėjimus sužinos tik kitais metais. Taigi pusmetį darbuotojai bus nei pririšti, nei paleisti.
Liana Ruokytė-Jonsson
Liana Ruokytė-Jonsson / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Vykdant Kultūros ministerijos pertvarką atliekami struktūriniai ministerijos pertvarkymai ir darbo organizavimo pakeitimai. Dėl šių pakeitimų visiems be išimties darbuotojams įteikti įspėjimai, kaip to ir reikalauja galiojantys teisės aktai. Atkreipiame dėmesį į tai, kad įspėjimo įteikimas jokiu būdu nereiškia, kad su darbuotoju būtinai bus nutraukti darbo santykiai“, – 15min informavo Kultūros ministerijos Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Arūnas Malinovskis.

Pasak jo, įspėjimus apie atleidimą gavo 100 žmonių. Kiek iš jų liks dirbti pagal būtinas vykdyti ministerijai funkcijas ir naujai suformuotą struktūrą, bus sprendžiama po sausio 15 dienos, kai įsigalios nauja Kultūros ministerijos struktūra.

„Iki šios datos tie ministerijos darbuotojai, kurių kvalifikacija atitiks perskirstytas funkcijas, gaus pasiūlymus eiti pareigas naujojoje ministerijos struktūroje. Darbo santykiai su jais nebus nutraukiami. Išeitines išmokas ir teisės aktuose nustatytas kompensacijas gaus tik tie asmenys, kurie pertvarkos metu bus atleidžiami“, – aiškino A.Malinovskis.

Profsąjungai aiškumo netrūksta

Kultūros ministerijos darbuotojų profesinės sąjungos vadovas Andrius Jautakis tikino, kad kol kas pertvarka vyksta sklandžiai. Ministerijos vadovybė, pasak A.Jautakio, pakankamai gerai informuoja darbuotojus apie vykstančius pokyčius.

„Viskas vyksta civilizuotai ir jokia arogancija iš vadovybės pusės nėra demonstruojama“, – sakė jis.

Pasak profsąjungos vadovo, per kiekvieną reformą neaiškumo periodas yra neišvengiamas. Tačiau A.Jautakis tikino, kad darbuotojai yra sulaukę pažado, jog dar iki lapkričio 15 dienos sužinos, ar išsaugos savo darbo vietą, ar jiems bus pasiūlytos kitos pareigos, ir galės priimti sau naudingiausius sprendimus.

Atsisakys departamentų

Apie planus reformuoti Kultūros ministerijos struktūrą pranešta dar rugpjūčio pabaigoje. Tuomet teigta, kad struktūra keičiama siekiant dar labiau įtvirtinti Kultūros ministerijos kaip kultūros politikos formuotojos vaidmenį, kultūros politikos įgyvendinimą atiduodant ministerijai pavaldžioms ir kitoms kultūros sektoriaus įstaigoms.

Taip pat reformos esą reikia, kad ministerijoje būtų sustiprinamos kultūros edukacijos, visuomenės informavimo politikos bei medijų raštingumo kompetencijos, o regionų kultūros politika taptų horizontaliuoju prioritetu.

Pertvarka siekiama mažinti vadovaujančių asmenų ir pagalbinio personalo skaičių bei didinti viešojo administravimo ir kultūros politikos specialistų skaičių. Pertvarkos metu bus atsisakyta departamentinės sistemos, iš aštuoniolikos struktūrinių padalinių liks vienuolika, vadovų skaičius sumažės nuo dvidešimt šešių iki penkiolikos. Iš sprendimų priėmimo proceso eliminavus perteklines grandis paspartės procesas ir sustiprės sprendimų priėmėjų atsakomybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas