Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 02 22

Sinkevičiai persikraustė į Briuselį, bet galutinai dar neįsikūrė: sunkiausia buvo sūnui

Gruodį eurokomisaru tapusio Virginijaus Sinkevičiaus šeima – žmona, sūnus ir dukra – prieš Naujuosius metus išsikraustė gyventi į Europos Sąjungos (ES) institucijų sostine vadinamą Briuselį. Tačiau, pasak politiko, kol kas jie gyvena „pusiau įsikūrę“ – kraustymasis tebevyksta, namuose dar pilna dėžių.
Virginijus Sinkevičius
Kateryna Sinkevičienė ir Virginijus Sinkevičius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

V.Sinkevičius pasakojo, kad šeimos atsikraustymas į Briuselį jam buvo geriausia dovana.

„Tie keturi mėnesiai – nuo rugsėjo, kai ruošiausi klausymams Europos Parlamento komitetuose, iki kalėdinio laikotarpio – buvo labai sudėtingi, nes šeimą mačiau tik savaitgaliais ir tai ne kiekvieną. Jiems atsikrausčius gyvenimo ritmas tarsi stoja į savo vietas“, – sakė jis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Sinkevičių šeima
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Sinkevičių šeima

Pasirinko atokesnį rajoną

Kurdamasis Briuselyje V.Sinkevičius aiškino, kad rinkosi atokesnį, ramesnį rajoną, žiūrėjo, kur vaikai galėtų eiti į darželį – jog būtų visa šeimai reikalinga infrastruktūra.

Pasak eurokomisaro, nors kažkokios išskirtinės pagalbos iš šalies nebuvo, internetas ir Briuselyje ilgėliau gyvenančių kolegų rekomendacijos svariai prisidėjo pakankamai greitai susirandant būstą.

123rf.com nuotr./Briuselis
123rf.com nuotr./Briuselis

„Daugelis ES institucijų darbuotojų privengia kraustytis į atokesnius rajonus, automobilių spūstys vadinamajame „europiniame kvartale“ yra didelės. Paprastai stengiamasi nuomotis būstą arčiau darbo, tačiau, kadangi aš darbe stengiuosi būti apie 7 valandą ryto, o darbotvarkė baigiasi gerokai po darbo valandų, spūstis pavyksta aplenkti“, – teigė jis.

Kol kas V.Sinkevičius vargiai galėtų pasakyti, kad šeima jau įsikūrė naujuosiuose namuose. Jis pasakojo, kad dažniausiai Briuselyje nuomojamos gyvenamosios erdvės būna be baldų, namų apyvokos daiktų, su minimalia buitine technika. Todėl įsikūrimas užtrunka daug laiko.

„Dėl to kol kas ir mes gyvename, sakyčiau, „pusiau įsikūrę“. Kad kraustymasis dar tik vyksta, byloja ir namuose esančios dėžės, – kalbėjo jis. – Dalį baldų atsivežėme iš Lietuvos, dalį daiktų pirkome vietoje, tačiau norint visiškai įsikurti dar reikia pasistengti. Tie, kas yra kraustęsi į naują būstą, puikiai supranta, kad tai labai ilgai trunkantis procesas“.

Tie, kas yra kraustęsi į naują būstą puikiai supranta, kad tai labai ilgai trunkantis procesas.

Briuselio namais dar nevadina

V.Sinkevičiaus sutuoktinei Katerynai Sinkevičienei nebuvo sunku persikraustyti į Briuselį, ji gana lengvai priėmė pokyčius.

„Kateryna, kaip ir aš, yra žmogus, kuris paskutinį dešimtmetį vis kur nors kraustėsi: iš Ukrainos į Mastrichtą, kur ir susipažinom, tada į Jungtines Amerikos Valstijas, į Lietuvą ir štai dabar į Briuselį. Manau, kad žmonės, kurie taip dažnai kraustosi, įgauna skiepą ir gyvenamosios vietos keitimas tampa gerokai lengviau pakeliamas. Dėl to Kateryna, manau, gana nesunkiai pakėlė ir šiuos pokyčius“, – komentavo už aplinką ir vandenynus atsakingas Europos Komisijos narys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Virginijus Sinkevičius su žmona
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Virginijus Sinkevičius su žmona

Anot V.Sinkevičiaus, šiuo metu jo sutuoktinė visą dėmesį skiria svarbiausiam ir prasmingiausias darbui, koks tik yra, – mažylės Marijos auginimui.

Dukrelės šeima susilaukė spalio viduryje.

„Didžiausias džiaugsmas ir mums abiems, ir Vincentui išties yra tai, kad dukrelė ir sesutė yra sveika ir, atrodo, jog auga sulig kiekviena diena“, – pasakojo jis.

Tiesa, kartu V.Sinkevičius minėjo, kad turbūt sunkiausia persikraustyti buvo trimečiui sūnui Vincentui.

„Jis pradėjo eiti į darželį Briuselyje, tačiau kiti vaikai kalba prancūziškai arba angliškai, auklėtojos – taip pat. O jis yra mėgstantis bendrauti vaikas ir pradžioje jam buvo sunku, kad nėra su kuo pasikalbėti. Tačiau ir jis pamažu apsipranta su nauja aplinka“, – sakė jaunas tėtis.

Jis yra mėgstantis bendrauti vaikas ir pradžioje jam buvo sunku, kad nėra su kuo pasikalbėti. Tačiau ir jis pamažu apsipranta su nauja aplinka.

Nors pastarąjį pusmetį Briuselyje praleido daugiau laiko nei Vilniuje, namais Belgijos sostinės V.Sinkevičius dar nevadina.

„Mandato pradžia yra sudėtingiausias ir įtempčiausias laikotarpis, kuomet rengiamos ir pristatomos svarbiausios šios Komisijos iniciatyvos, daugybė interesų grupių – mokslininkai, nevyriausybinės organizacijos, žvejų bendruomenės, verslas ir panašiai – nori susitikti, susipažinti, tad kol kas laiko prisijaukinti Briuselį, deja, taip ir neturėjau“, – tikino eurokomisaras.

Pradėjo mokytis prancūzų

V.Sinkevičius aiškino, kad paprastai jo darbo diena prasideda 7 valandą ryto, o baigiasi apie 19–20 valandą.

Kelias valandas iki darbo dienos pradžios jis sakė paprastai išnaudojantis gilinimuisi į darbines problemas.

Nuo 9 iki 18 valandos dažniausiai eurokomisaro darbotvarkė būna pilna susitikimų su kolegomis komisarais, ES šalių narių ministrais, nevyriausybinėmis organizacijomis, pasisakymų renginiuose, diskusijose ir panašiai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Europos Sąjunga
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Europos Sąjunga

„Galų gale, su kabineto nariais aptariame rengiamus dokumentus, sprendžiame kokia turėtų būti ES ambicija aplinkos, vandenynų ir žvejybos klausimais. Pavyzdžiui, šiuo metu aktualiausia, netrukus pasirodysianti bioįvairovės strategija, žiedinės ekonomikos veiksmų planas, „Brexit“ derybos, lemsiančios ES šalių narių galimybes žvejoti Jungtinės Karalystės vandenyse“, – akcentavo jis.

Darbo dienomis laisvalaikį Sinkevičiai leidžia namuose. Savaitgalį šeima bando išvažiuoti iš Briuselio, aplankyti Belgiją už Briuselio ribų.

„Valstiečių“ sąskrydis – be alkoholio
„Valstiečių“ sąskrydis – be alkoholio

„Tiesa, atsikraustęs į Briuselį pradėjau du dalykus: žaisti krepšinį Belgijos lietuvių komandoje ir mokytis prancūzų kalbos. Reikia pripažinti, bet pirmasis kol kas sekasi geriau nei antrasis“, – dėstė V.Sinkevičius.

Atsikraustęs į Briuselį pradėjau du dalykus: žaisti krepšinį Belgijos lietuvių komandoje ir mokytis prancūzų kalbos.

Eurokomisaro šeimą Briuselyje aplankė V.Sinkevičiaus mama, uošviai.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Virginijus Sinkevičius su mama
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Virginijus Sinkevičius su mama

„Šeimai turbūt nėra pats svarbiausias dalykas, kaip atrodo miestas ir ar namuose jau yra visi baldai. Kai jie atvyksta, visas dėmesys skiriamas anūkams. Džiugiausia jiems turbūt tai, kad pagaliau visa šeima gyvena kartu“, – svarstė V.Sinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas