Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 02

Šiukšlės vežamos ne tik į sąvartyną, bet ir į mišką

Aplinkosaugininkai Kopūstėlių miške aptiko šiukšles verčiančios bendrovės „Ekonovus“ šiukšliavežę. Ši bendrovė šiemet laimėjo Ukmergės rajono savivaldybės skelbtą atliekų tvarkymo rajone paslaugos konkursą 5 metams. Rajono vadovai, iki šiol negailėję pagyrų minėtai įmonei, teisinasi, jog apie tokius jų veiksmus nežinoję. Verslininkai tikina, kad minėtą miško aikštelę jie yra išsinuomavę ir per klaidą neįtraukė jos į reikiamą registrą.
Šiukšlės
Šiukšlės / Vilkmerge.lt

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Ukmergės agentūros vedėjas Jonas Čivas vilkmerge.lt sakė, jog apie tai, kad miške šalinamos buitinės atliekos, jiems pranešė Miškų urėdijos darbuotojai. Įvykio vietoje, tikrinant gautą informaciją, ji pasitvirtino. Aplinkosaugininkams pavyko nutverti ką tik šiukšles išpylusios, bendrovei „Ekonovus“ priklausančios šiukšliavežės vairuotoją. Jis aiškino, jog čia buitines atliekas verčia įmonės vadovų nurodymu. Aplinkosaugininkų duomenimis šiukšlės buvo pilamos Ukmergės rajono Pašilės girininkijos 66 kvartalo antrame sklype, buvusios karinės bazės teritorijoje vienoje iš ten esančių aikštelių. Šiukšles miško aikštelėje verčiančios bendrovės šiukšliavežę aplinkosaugininkai pagavo pirmadienį.

Pasak agentūros vedėjo, įmonės atstovai tvirtina, jog turi visus dokumentus, leidžiančius ten pilti šiukšles. Juos į agentūrą jie žadėjo atvežti jau rytoj. „Patikrinus atliekas tvarkančių įmonių registre, ta įmonė toje vietoje atliekų tvarkyti negali“ – vilkmerge.lt sakė J.Čivas. Dėl galimai neteisėto atliekų vežimo bus taikomos visos administracinio poveikio taikymo priemonės. „Jeigu reiks taikysim baudas, skaičiuosim žalą, duosim nurodymą atliekas vienaip ar kitaip iš ten išgabenti“ – sakė agentūros vedėjas. „Savivaldybė yra informuota ir būtų gerai, kad savivaldybė, iš tikrųjų jeigu paaiškės, kad įmonė neteisėtai čia suvežė šitas atliekas, peržiūrėtų sutartį ir su tokiu operatoriumi, ir iš viso, ar jis gali mūsų rajone taip elgtis“ – sakė J.Čivas.

Rajono mero pavaduotojas Regimantas Baravykas vilkmerge.lt tikino, jog nieko nežinąs apie miške verčiamas šiukšles. „Pagal sutartį tai veža naujas operatorius „Ekonovus“ – į vilkmerge.lt klausimą, kas šiuo metu renka šiukšles rajone, atsakė R. Baravykas. UAB „Ekonovus“ Vilniaus regiono vadovas Elmaras Milinavičius vilkmerge.lt aiškino, jog čia įvyko nedidelė klaida. Mes aplinkosaugininkams deklaravome tik vieną adresą rajone, kur galime tvarkyti atliekas. Tačiau pasirodo to neužtenka, tad jau atidavėme aplinkosaugininkams dokumentus ir dėl miško aikštelės. Šią aikštelę ir šalia esantį angarą mes išsinuomojome. Atliekas čia vežėme iš kapiniuose esančių konteinerių. Regioninis sąvartynas nepriima žaliųjų atliekų, o gyventojai prie kapinių suneša ir kitas atliekas. Tad mes privalome jas išrūšiuoti. Mes galėjom nevežti tų mišrių atliekų ir nebūtume turėję problemų vilkmerge.lt sakė E.Milinavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?