Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 01 15

Siūlymai pastatyti paminklą Vilniuje reti, bet jau šiemet turėtų išdygti paminklas Jonui Pauliui II

Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazija gavo leidimą savo mokyklos kieme pastatyti paminklą iš Lenkijos kilusiam popiežiui Jonui Pauliui II. Šio sprendimo laukta ne vienerius metus. Daugiau rimtų ketinimų sostinėje paminklu įamžinti kokį nors įžymų asmenį ar įvykį šiuo metu nėra.
Popiežiaus Jono Pauliaus II statula
Tokia popiežiaus Jono Pauliaus II statula stovi Romoje. / „Scanpix“ nuotr.

Vilniaus savivaldybės teigimu, buvo gautas Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazijos tarybos prašymas leisti pastatyti įamžinimo ženklą-paminklą mokyklos vidaus kieme. Projektą finansuotų progimnazijos bendruomenė ir rėmėjai. Vilniaus miesto pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisija tam neprieštaravo, savo sprendimą pateikusi dar pernai spalio vidury.

„Komisija neprieštaravo paminklo pastatymui progimnazijos vidaus kieme atrenkant paminklo idėją ir jį sukuriant konkurso būdu“, – teigiama savivaldybės atsakyme dėl naujojo paminklo statybų.

Siūlymą posėdyje apsvarstė ir miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariai.

Jono Pauliaus II progimnazija paminklą popiežiui norėtų pasistatyti dar šiemet. Kaip BNS sakė mokyklos direktorė Janina Vysocka, tai gali būti padaryta vasarą arba rudenį. Ji taip pat priminė, kad šiemet sukanka lygiai 20 metų, kai iš Lenkijos kilęs popiežius Jonas Paulius II lankėsi Lietuvoje.

Konkrečių siūlymų statyti paminklą nusipelniusiam žmogui ar reikšmingam įvykiui Vilniaus savivaldybė sulaukia ne taip dažnai. Ypač jeigu patiems statytojams tenka rūpintis darbų finansavimu. Šiuo metu savivaldybė nėra gavusi pasiūlymų dėl naujų paminklų, kurie nebūtų viešai svarstomi. O ir viešai svarstomas vos vienas kitas galimas projektas – S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio įamžinimo idėja, skulptūra lietuviškam skalikui.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas