Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 21

Slaugytojos – apie savo darbo kasdienybę: „Ant mūsų spjaudo, iškeikia, o kur dar artimųjų priekaištai“

„Kiekvienas nori, kad jį mylėtų, juo rūpintųsi dabar ir šią minutę, o tą padaryti ne visada gali. Tu gali žmogų apkabinti, su juo pasikalbėti, bet kitas laukia to paties. Žmonių gausa vienam darbuotojui, apkrova yra per didelė“, – kalba privačiuose senelių namuose dirbanti Birutė. „Mirtis yra neišvengiama, o senatvė – negydoma“, – sako slaugos ligoninės slaugytoja Gražina.
Senjorė
Senjorė / 123RF.com nuotr.

Abi moterys ne kartą girdėjo priekaištus, kad šiose įstaigose žmonės yra neprižiūrimi ir jais nesirūpinama. Birutė ir Gražina (abiejų vardai pakeisti) sutiko pasidalinti savo darbo kasdienybe.

Į senelių namus atveža numirti?

Į slaugos ar senelių namus – tik numirti. Tokią frazę ne kartą teko girdėti privačiuose senelių namuose dirbančiai Birutei. Ir tai, sako slaugytoja, iš dalies yra tiesa.

„Sakyčiau, kad penkiasdešimt ir penkiasdešimt. Jei žmonės savo artimuosius čia atveža pasiligojusius, jiems juos prižiūrėti per sunku, be to, juk žmonės turi savo darbus – tada tas artimasis tampa kaip inkaras. Todėl tėvus, senelius jie atveža čia tvarkingai išlydėti“, – kalbėjo Birutė.

Kai kurie žmonės čia praleidžia visą likusį savo gyvenimą, kitus vaikai ar anūkai atveža laikinai. Tarkime, kol patys keliauja atostogauti.

Tiesa, patys senjorai dažniausiai į senelių namus važiuoti nenori: „Bet taip nusprendžia artimieji. Tėvai yra apgaunami, kad važiuoja į ligoninę, į sanatoriją. Jiems būna šokas, klausia, ką aš čia veikiu? Po to prireikia adaptacijos, vėliau senjorai su tuo susitaiko ir pradeda gyventi kitokiu – senelių namų – ritmu.“

Pradžioje artimuosius smerkdavo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus