Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 01 10

Šlubuojant sveikatai Nerijaus Bilevičiaus žmona atsisako atvykti liudyti į Švediją

35-erių lietuvio Nerijaus Bilevičiaus, nuteisto už švedės Lisos Holm nužudymą, žmona Irina atsisako atvykti į Švediją ir liudyti Apeliaciniame teisme.
Nerijus Bilevičius su žmona Irina
Nerijus Bilevičius su žmona Irina / „Facebook“ nuotr.

Kaip skelbia aftonbladet.se, nors buvo reikalaujama, kad ji atvyktų liudyti, lietuvį ginanti advokatė Inger Ronnback pranešė, jog moteris teisme nepasirodys. „Mes šiandien kalbėjomės“, – penktadienį sakė N.Bilevičiaus gynėja. 

Pirmadienį prasideda nauji teismo posėdžiai dėl L.Holm nužudymo bylos. N.Bilevičius, nuteistas kalėti iki gyvos galvos, apskundė Apylinkės teismo sprendimą. Buvo skelbiama, kad Apeliaciniame teisme pasirodys nauji liudininkai, taip pat turėjo liudyti ir N.Bilevičiaus žmona. Šiovdės vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Larsas Goranas Wennerholmas reikalavo, kad ši pasirodytų teisme. Vis dėlto I.Ronnback patvirtino, kad ji liudyti neatvyks: „Aš su ja susisiekiau ir sužinojau, kad ji neatvyks į Švediją liudyti“. 

Anot advokatės, moteris bijo švedų pareigūnų. Priminsime, kad iš pradžių I.Bilevičienė buvo sulaikyta kaip įtariamoji byloje, tačiau vėliau paleista į laisvę. Be to, anot lietuvio gynėjos, jo žmona turi sveikatos problemų: „Jai streikuoja širdis, aukštas kraujospūdis, be to, ji turi rūpintis vaiku“. 

Bus prašoma išklausyti jos liudijimą telefonu, nors paskutinį kartą šis bandymas buvo nesėkmingas. Ji tespėjo pasakyti, kad tiki savo vyru ir pateikė miglotą alibi, kuris nesutampa su ankstesne informacija, kurią ji pateikė pareigūnams, kai buvo apklausiama.  

„Žinau, kad jis buvo namuose, kai liudininkai tvirtino jį matę kitur“, – telefonu tąkart tvirtino lietuvė. Anot advokatės, žmonos liudijimas byloje didelės įtakos neturi. 

Šiuo metu laukiama, ar teismas patvirtins galimybę I.Bilevičienei liudyti telefonu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas