Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 25

„Snaigės“ žygiai prasidėjo rekordu

Sniego pabėrusi žiema galbūt piktina vairuotojus ar nenuvalytais šaligatviais brendančius pėsčiuosius, tačiau žiemos sporto mėgėjai trina rankas ir traukia slides. Kad sniego ir slidinėjimo entuziastų nestinga, įrodė pirmasis šią žiemą „Snaigės“ žygis, sutraukęs rekordinį dalyvių skaičių.
Šimtai vilniečių pirmąjį 2011 metų sekmadienį stojo ant slidžių
Šimtai vilniečių pirmąjį 2011 metų sekmadienį stojo ant slidžių / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmasis savaitgalis ant Liepkalnio kalno, atidarius slidinėjimo trasas, buvo linksmas. Anot trasas prižiūrinčios bendrovės „Žiemos trasa“ vadovo Romualdo Glazausko, slides ir snieglentes mėgstančių žmonių buvo tiek, kiek paprastai būna žiemos savaitgaliais. „Žmonių buvo kaip visada – nei daug, nei mažai. Antplūdžio nebuvo. Jau veikė ne tik varlinuku vadinama trumpoji trasa, bet ir ilgoji“, – sakė R.Glazauskas.

Užfiksavo savo rekordą

Sekmadieniais galimybę paslidinėti siūlo ir tradicinių „Snaigės“ žygių organizatoriai. Anot ne vienerius metus tuo užsiimančio Vilniaus keliautojų klubo pirmininko Algimanto Jucevičiaus, šiemet pirmasis „Snaigės“ žygis praeitą sekmadienį sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus – 1 540 slidinėjimo entuziastų.

Pirmojo žygio dalyviai išmėgino trasas Aukštagirio miške Saulėtekio alėjos pabaigoje. Šį sekmadienį slidininkai kviečiami rinktis Verkių parke, žygiai bus organizuojami ir Karoliniškėse, Vingio parke. A.Jucevičius teigė, kad įrengtomis trasomis vilniečiai gali naudotis visą žiemą, net kai žygiai ir nevyksta.

Prie „Snaigės“ žygių organizavimo prisideda ir vienas garsiausių šalies slidininkų, ketveriose olimpinėse žaidynėse dalyvavęs Ričardas Panavas. Anot A.Jucevičiaus, jis dirba treneriu, tad į žygis atkeliauja kartu su savo jaunaisiais auklėtiniais.

„Jis profesionalas, pradėjo nuo „Snaigės“, išaugo iki olimpiečio, dabar dirba treneriu, atsiveda vaikus, juos treniruoja ir „Snaigės“ žygiuose. Tai geras pavyzdys“, – sakė A.Jucevičius.

Trūksta moksleivių

Paklaustas, kokio amžiaus slidininkų sulaukiama daugiausia, ilgametis „Snaigės“ žygių organizatorius tvirtino, kad susirenka ir vaikų, ir jų senelių. Pirmajame šios žiemos žygyje dalyvavusiųjų amžius buvo itin įvairus – vyriausiam dalyviui buvo 83-eji, jauniausiam – 4 metai.

Pirmajame šios žiemos žygyje dalyvavusiųjų amžius buvo itin įvairus – vyriausiam dalyviui buvo 83-eji, jauniausiam – 4 metai.

„Ateina šeimos su vaikais, kartu slidinėja. Šiaip pasigendame jaunimo – studentų, moksleivių. Gal stinga slidžių, gal noro, nežinau. Neatlaikome konkurencijos su kompiuteriais“, – apgailestavo A.Jucevičius.

Organizatorius pripažįsta, kad dalis žmonių išties neturi galimybių slidinėti, nes paprasčiausiai neturi slidžių. Tačiau jis pateikė pavyzdžių, kaip sugebama tai išspręsti – vienos Vilniaus mokyklos mokytojas atsineša dešimt porų slidžių, vaikai paslidinėja, po valandos ateina kiti, dar po valandos – dar kiti ir visi naudojasi tomis pačiomis slidėmis.

„Slides turi ne visi. Kas neturi, tiems pasiūlome šiaurietiškojo vaikščiojimo lazdas ir jie gali vaikščioti. Svarbu, kad žmonės pabūtų gamtoje, grūdintųsi. Juk grūdintis tai nereiškia, kad būtina lįsti į eketę. Jeigu pabūsi tris keturias valandas gamtoje, gryname ore, tai tikrai puikus grūdinimasis“, – tvirtino Vilniaus keliautojų klubo pirmininkas.

Pirmasis „Snaigės“ žygis (tuomet dar vadintas „Snieguolės“ žygiu) Vilniuje surengtas 1962 metais.

Sekmadienį sveikatingumo žygio slidėmis „Snaigė“ dalyviai laukiami 11–13 val. Verkių parke prie autobusų stotelės „Verkių rūmai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas