Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 29 /13:27

Po Klaipėdą paralyžiavusio snygio meras kelininkams pažėrė daug priekaištų

Antradienį iškritęs gausus sniegas paralyžiavo Klaipėdoje eismą, klaipėdiečiai strigo spūstyse, viešasis transportas vėlavo valandą, dėl susidariusios situacijos meras Arvydas Vaitkus pranešė buriantis specialią darbo grupę. Po susitikimo jis liejo griežtą kritiką kelius prižiūrinčioms įmonėms: „Tai buvo betvarkė“.
BNS nuotr. Spūstys Klaipėdoje
Sniegas ir spūstys Klaipėdoje

Klaipėdos meras trečiadienį dėl susidariusios situacijos į savivaldybę iškvietė miesto gatves ir šaligatvius valančias bendroves. A.Vaitkus teigė vakar vakare ir visą naktį sulaukęs klaipėdiečių nuotraukų, kurie fiksavo tragišką kelių būklę mieste.

Miesto kelių valymu rūpinasi trys rangovų kompanijos. Pietinę miesto dalį valo įmonė „Vakarų švara“, centrinę – bendrovė „Ecoservice“, o šiaurinę miesto dalį prižiūri įmonė „Klaipėdos paslaugos“.

„Savivaldybėje sudarome specialią darbo grupę, ji kontroliuos nuolatos, ištisą parą, kiek reikia, visas miesto gatves, pasitelkiant įvairiausias technines priemones. Kas įvyko per paskutinę parą – turės būti padarytas tyrimas“, – susitikime sakė A.Vaitkus.

„Prašau jūsų iš anksto geranoriškumo bendradarbiaujant, pasidalinant turima informacija, sulyginant duomenis. Netoleruosim tokių ateityje situacijų. Galvoju, kad nebuvo viskas padaryta laiku, nebuvo pabarstyta reikiamose vietose“, – kalbėjo meras.

Grasina ir finansinėmis sankcijomis

Po susitikimo jis ragino bendroves imtis darbo.

Tiesiu taikymu iš čia – į gatves ir keiskite situaciją. Klaipėdiečiai nenusipelnė tokios situacijos, kokią turėjo šią parą.

„Tiesiu taikymu iš čia – į gatves ir keiskite situaciją. Klaipėdiečiai nenusipelnė tokios situacijos, kokią turėjo šią parą“, – teigė meras.

Po susitikimo meras savo "Facebook" paskyroje toliau žėrė kritiką.

"Situacija, kokia buvo praėjusią parą keliuose, netoleruotina ir niekaip negali būti pateisinama. Visų Jūsų nuoskaudos yra pagrįstos – keliuose buvo BETVARKĖ!

Šįryt susitikime su rangovais išgirdau daug priežasčių, kodėl miestas buvo paralyžiuotas ir tiesa pasakius, neįtikino", - rašo meras.

Anot jo, pagal sutartis, kurios pasirašytos 2023 metų sausio mėnesį, gatvės turi būti pradedamos valyti jau snygio metu, o nustojus snigti, pagrindinės miesto gatvės, tiltai, įkalnės, nuokalnės turi būti pilnai nuvalytos ir pabarstytos ar palaistytos slidumą mažinančių mišiniu per 4 valandas, likusios gatvės – per 6 valandas.

"Tačiau patys rangovai prisipažino, per patį didžiausią snygį, į gatves nevažiavo ir laukė, kol mieste išsisklaidys transporto srautai, taip pat nebuvo valomi šaligatviai. Tai visiškai NEPATEISINAMA!", - piktinasi meras.

Anot jo, teisininkai jau dabar aiškinasi, ar nebuvo pažeistos sutarčių sąlygos. Jei taip, teks rangovams finansiškai atsakyti.

Mero teigimu, bus peržiūrėtos sutartys ir priimti sprendimai dėl papildymo naujais punktais – valytuvuose svarstome įrengti ne tik GPS sistemą, bet ir vaizdo registratorius. Tai bus viena iš kontrolės priemonių.

Kelininkai: naktis buvo bemiegė

„Ecoservice“ atstovų teigimu, pastaroji naktis buvo bemiegė, įmonės technika dirbo be perstojo, grįždavo į įmonę tik pasipildyti medžiagų bei kuro.

Bendrovės „Klaipėdos paslaugos“ vadovas Vaidas Ramanauskas teigė, kad situaciją itin sunkino centrinėje miesto dalyje įvykusios avarijos, tad transportas negalėjo valyti gatvių.

Klaipėdos keleivinio transporto duomenimis, antradienio vakarą miesto autobusai vėlavo valandą, ypač sudėtinga situacija buvo H.Manto gatvėje ties viaduku, kur dėl slidžios kelio dangos automobiliai judėjo itin lėtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas