Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 25

Socialdemokratai griežtai ir kritiškai vertina piktnaudžiavimo atvejus savivaldybėse

Socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė griežtai ir kritiškai vertina susiklosčiusią neskaidrią situaciją šalies savivaldybėse apmokant tarybų nariams už darbą, skelbiama partijos pranešime spaudai. Jonavos rajono savivaldybės taryboje manipuliacijomis įtariama nemažai vietos socialdemokratų.
Mindaugas Sinkevičius, Vilija Blinkevičiūtė
Mindaugas Sinkevičius, Vilija Blinkevičiūtė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak V.Blinkevičiūtės, visuomenininko ir „Laisvės TV“ įkūrėjo Andriaus Tapino pilietinė akcija „Skaidrinam“ atskleidė daug trūkumų ir galimo piktnaudžiavimo atvejų įvairiose savivaldybėse.

„Susiklosčiusi situacija įžeidė Lietuvos visuomenę ir padidino nepasitikėjimą savivaldybių darbu. Šeštadienį vyksiančiame suvažiavime bus priimtas atskiras LSDP pareiškimas dėl šios situacijos“, – sako V.Blinkevičiūtė.

LSDP valdyba ir Seimo frakcija pasirodžius pirmiesiems pranešimams – gegužės 3 d. – aptarė ir įvertino susiklosčiusią situaciją bei rekomendavo LSDP nariams savivaldybėse viešai ir skaidriai atskleisti naudotų lėšų pagrįstumą visuomenei.

Taip pat nurodyta esant akivaizdiems savivaldybių tarybų reglamentuose nustatytiems apmokėjimo už darbą tvarkos pažeidimams, grąžinti pinigus į savivaldybių biudžetus.

Be to, kilus įtarimams dėl LSDP atstovų galimo nusikalstamo lėšų pasisavinimo, kaip numato LSDP Statutas, rekomenduoja LSDP skyriams kreiptis į atitinkamas teisėsaugos institucijas, kad būtų pradėti reikalingi teisiniai tyrimai; taip pat tokiais atvejais siūlo LSDP nariams laikinai sustabdyti narystę partijoje.

Ketvirtadienį A.Tapinas paskelbė Jonavos rajono savivaldybės tarybos narių išlaidų tyrimą. Jis teigė nesulaukęs Jonavos rajono mero, socialdemokratų vicepirmininko Mindaugo Sinkevičiaus atsako į pateiktus klausimus dėl jo turimų kortelių ir keturių telefono numerių ir kelia klausimą apie jo atsakomybę dėl viso Lietuvos socialdemokratų partijos Jonavos skyriaus.

LSDP nuotr./Jonavos socialdemokratai
LSDP nuotr./Jonavos socialdemokratai

Anot A.Tapino, dauguma šio skyriaus narių taryboje galėjo klastoti išlaidas patvirtinančius dokumentus ar pateikti išlaidoms apmokėti svetimus čekius.

Su meru M. Sinkevičiumi BNS susisiekti nepavyko. Politikas ketvirtadienį feisbuke paskelbė esantis Briuselyje ir į klausimus ketina atsakyti šeštadienį prieš Lietuvos socialdemokratų partijos suvažiavimą.

Jonavos rajono savivaldybės interneto puslapyje skelbiama, kad taryba antrajame šios kadencijos posėdyje praėjusią savaitę priėmė sprendimą laikinai sustabdyti savivaldybės tarybos narių veiklos išmokų mokėjimą.

Kaip skelbiama, veiklos išmokos tarybos nariams nebus mokamos nuo birželio 1 dienos.

Pasak savivaldybės, tarybos nariai taip pat pavedė Tarybos reglamento komisijai parengti pasiūlymus dėl savivaldybės tarybos nario veiklos išmokos dydžio, mokėjimo ir atsiskaitymo sąlygų bei pateikti juos tarybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas