Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
00:34 /01:01

Socialdemokratai sutarė su demokratais ir „valstiečiais“ tęsti derybas dėl koalicijos

Su demokratų lyderiu Sauliumi Skverneliu ir „valstiečių“ pirmininku Ramūnu Karbauskiu rinkimų naktį susitikusi socdemų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė žada toliau tęsti derybas dėl bendro darbo valdančiojoje koalicijoje.

„Tęsime konsultacijas, nes tiek viena, tiek kita partija turime aptarti mūsų prezidiume ir taryboje dėl tolimesnio mūsų darbo valdančiojoje koalicijoje“, – pirmadienį po vidurnakčio sakė V. Blinkevičiūtė.

Tuo metu S. Skvernelis socialdemokratus vadino solidžiu ir patikimu partneriu.

„Galbūt ta idėja, kur buvo pasakyta apie gerovės valstybę, ji gali transformuotis ir į gerumo valstybę. Aš manau, kad mums pavyks po tų ketverių metų priešpriešos, kiršinimo, netikrų vertybinių karų kariavimo sėsti prie tų problemų, kurios rūpi visiems Lietuvos žmonėms“, – sakė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis.

Po susitikimo su S. Skverneliu socialdemokratų lyderė pradėjo pokalbį su į štabą atvykusiu „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu ir į Seimą išrinktu jo bendražygiu Ignu Vėgele.

„Nepakvietėme, nes mes dvišalius susitarimus vystom“, – sakė V. Blinkevičiūtė, paklausta, kodėl ji nesusitinka kartu su demokratų ir „valstiečių“ atstovais.

„Apačioje sėdi, tai sėdi“, – replikavo S. Skvernelis, prieš rinkimus nevengęs kritikos ir kaltinimų buvusiam kolegai R. Karbauskiui.

Pats „valstiečių“ pirmininkas sakė, jog jo su buvusiu premjeru taikyti nereikia.

„Partijų lyderiai savo darbus turi atlikti taip, kaip įsipareigoja savo rinkėjams. Šnekėti apie tai, kad vienas kito atžvilgiu kažką pasakė, pirmiausia, rinkimai“, – kalbėjo jis.

Po susitikimo su „valstiečių“ delegacija V. Blinkevičiūtė teigė, kad konsultacijas dėl koalicijos vykdys ir su „valstiečiais“.

„Mes su valstiečių ir žaliųjų partijos atstovais (...) įvertinome rezultatus, pasveikinome vieni kitus su rezultatais, nusprendėme, kad sudarome derybines grupes ir tęsiame kitą savaitę konsultacijas“, – sakė socialdemokratų pirmininkė.

Jos teigimu, koalicijos formavimas yra socialdemokratų atsakomybė ir su potencialiais partneriais yra kalbamasi atskirai.

„Nieko už durų nepalikom, čia yra mano atsakomybė, su kiekvienu partneriu kalbamės kol kas atskirai“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

R. Karbauskis sako, kad dabar laukia sunkiausia dalis po rinkimų – programų derinimas.

„Dėl to turi dirbti komandos, turi dirbti tie žmonės, kurie turi sutaikyti mūsų programas, mūsų matymą, kaip atrodys Vyriausybė ir Seimas, dėl to niekas negali būti dabar sutarta“, – po susitikimo su socialdemokratais kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

„Iš principo, gali būti sutarta tada, kai bus suderinta“, – pridūrė jis.

R. Karbauskis teigė, jog kiekviena partija į darbo grupes, kurios derins programas, skirs po keturis žmones, tikimasi, kad jos kitą savaitę jau bus „padariusios savo darbus“.

Pirminiais duomenimis, socialdemokratai būsimajame Seime turės 52 mandatus, demokratai – 14, o „valstiečiai“ – aštuonis, tad gali sudaryti valdančiąją daugumą su 74 balsais iš 141.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai