Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 22

Socialdemokratė Beata Labutytė apie seksualinių mažumų eitynes: „Baisu. Ligonių paradas“

Trečiadienį paskelbus birželį Vilniuje vyksiančio seksualinių mažumų parado datą, visuomenė pasidalijo į tuos, kurie už, bei tuos, kurie prieš. Aštrią ir tvirtą nuomonę šiuo klausimu išsakė ir LSDP Kauno miesto skyriaus Socialinių bei šeimos reikalų komiteto pirmininkė Beata Labutytė, žurnalisto Artūro Račo „Facebook“ paskyroje pareiškusi, jog eitynės yra baisu, o jose dalyvaujantys – ligoniai.
Socialdemokratės Beatos Labutytės nuomonė apie homoseksualų eitynes
Socialdemokratės Beatos Labutytės nuomonė apie homoseksualų eitynes / Skaitytojo nuotr.

Viešoje socialinio tinklalapio paskyroje A.Račas pasidalino nuoroda į straipsnį apie paaiškėjusią kitąmet vyksiančių seksualinių mažumų eitynių datą. Pasipylė komentarai. Keletą parašė ir socialdemokratė B.Labutytė. Viename ji teigia, kad homoseksualai rengdami eitynes turi tam tikrą planą. Kitame išreiškė tvirtą pačios nuomonę apie šį būsimą įvykį: „Baisu. Ligonių paradas“.

Ketvirtadienį, kalbėdama su 15min.lt žurnaliste, ji kalbėjo jau kiek kitaip.

„Lietuva – laisva šalis. Kas ką nori, tas tą daro. Neturiu pozicijos šiuo klausimu. Jie yra grupė žmonių, kurie ir daro tas eitynes. Kaip darytų kokios šeimos ar sportininkai. Jie turi tokią teisę“, – patikino socialdemokratė.

Priminus apie kitokią išreikštą nuomonę „Facebook“ paskyroje, B.Labutytė kiek sutriko.

„Daug ten tų komentarų. Jums pateikiau savo, kaip komiteto pirmininkės, viešą nuomonę. O mano asmeninė nuomonė lieka man“, – pabrėžė moteris.

Perklausus, ar jos vieša nuomonė nesutampa su asmenine, socialdemokratė tik nusijuokė: „Puikiai išmanau teisę ir įstatymus. Eitynes leidžia įstatymai. O aš jiems pritariu. Jei Vilniaus valdžia leido, – tai normalus dalykas“.

Aš bendrauju su jais, tad jokiu būdu negaliu būti homofobe.

Pasiteiravus, ar rašydama tokį viešą komentarą, nebijojo visuomenės reakcijos, jog bus pakrikštyta homofobe, B.Labutytė paaiškino, jog homofobija – tai kažkieno baimė, o homoseksualų ji nebijanti. Tad ji negalinti būti homofobe.

„Aš dirbu su vaikais, ir žinau, kad tokie dalykai, kaip eisenos, daro įtaką jiems. Juk vaikai – nesusiformavusios asmenybės. Gerai, jei jie to nematys. Tiesiog negražu demonstruoti savo... net nežinau kaip išsireikšti. Tas pats kaip išeitų šeimos ir šauktų – mes heteroseksualūs. Jie homoseksualūs – valio. Nesuprantu tikslo tų eitynių. O šiaip nieko prieš juos neturiu. Pažįstu ne vieną homoseksualą. Pati turėjau kolegą tokį. Aš bendrauju su jais, tad jokiu būdu negaliu būti homofobe“, – bandė išsiginti B.Labutytė.

Socialdemokratė pabrėžė, kad yra daug straipsnių bei tyrimų. Daugelis jų patvirtina, jog homoseksualumas – įgytas. Tad ji, išdirbusi daug metų švietimo sistemoje, baiminasi tik dėl eitynių daromos įtakos vaikams.

Tai naujas žmogus partijoje, aktyvioje politikoje, tad jai dar trūksta patirties.

LSDP Kauno skyriui moteris priklauso dvejus metus. Socialinių ir šeimos reikalų komiteto pirmininke dirba metus.

Paklausta apie skyriaus narės komentarą „Facebook“ paskyroje, LSDP Kauno miesto skyriaus pirmininkė Orinta Leiputė patikino, jog B.Labutytė tokiu posakiu tikrai nenorėjo nieko įžeisti.

„Nežinau viso konteksto, tad sunku komentuoti. Tiesiog tai buvo neapgalvotas komentaras. Manau, Beata tikrai nieko nenorėjo įžeisti. Tai naujas žmogus partijoje, aktyvioje politikoje, tad jai dar trūksta patirties“, – aiškino O.Leiputė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas