Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
17:01

Socialinių būstų gyventojai nepatenkinti pavadinti varguoliais: mokėti tenka net nuo 600 iki 1200 eurų

Žmonės už socialinius būstus moka nuomą nuo 600 iki 1200 eurų. Tokia žinutė pasiekė 15min redakciją po to, kai pasirodė straipsnis apie besiformuojančius varguolių getus Vilniaus Pilaitėje, kur yra net keturi namai su vien socialiniais būstais. Tačiau ar išties įmanoma, kad tiek tenka mokėti už būstą, kuris suteikiamas sunkiausiai besiverčiantiems vilniečiams? Pasirodo, taip.
Socialinis būstas Pilaitėje
Socialinis būstas Pilaitėje / Roberto Riabovo / BNS nuotr.

Nerimauja dėl besiformuojančių getų

Prieš kelias dienas 15min paskelbtas straipsnis apie tai, kad Pilaitėje, kur yra net keturi daugiabučiai, kuriuose – vien socialinis būstas, formuojasi savotiškos atskiros respublikos.

Apie tai prabilo daug metų socialinį darbą šiame rajone dirbantis Tomas Kurapkaitis, kurio teigimu, praktika į vieną vietą sukelti daug socialinės rizikos šeimų, dažnai – su mokyklinio amžiaus vaikais, yra ydinga.

„Ydinga praktika tai yra. Tai didelis visuomenės pūlinys. Išties kaip getas“, – kalbėjo Tomas.

Prabilti apie problemas šiame kvartale jį paskatino prieš kurį laiką paskelbtas Vilniaus rajono savivaldybės pranešimas, kad ji investuos į socialinio būsto plėtrą – pasitelkdama Europos Sąjungos, valstybės ir savo biudžeto lėšas, iki 2027 m. pastatys naują 40 butų namą Skaidiškėse, Nemėžio seniūnijoje.

Tame name vietos esą atsiras neįgaliesiems, daugiavaikėms šeimoms, o likę 10 butų bus skirti asmenims pagal bendrą asmenų ir šeimų, turinčių teisę į paramą būstui išsinuomoti, sąrašą.

Plačiau – Formuojasi varguolių getai: ar gerai socialiai remtinus žmones apgyvendinti viename name?

Pasipiktino, nes moka daug

Tačiau ilgą socialinio darbo patirtį turinčio T.Kurapkaičio pastebėjimai patiko ne visiems. Netrukus po šio straipsnio publikavimo 15min sulaukė pasipiktinusios skaitytojos žinutės socialiniame tinkle „Facebook“.

Ji nesirinko žodžių komentuodama: „Ką jūs vartojate? Kad rašote tokias propagandas?“

Paklausta, kas taip ją papiktino, moteris piktinosi toliau: „O tai sunku pasidomėti, kad tie, kurie turi socialinius būstus, moka nuomą už juos nuo 600 iki 1200 eurų?“

O tai sunku pasidomėti, kad tie, kurie turi socialinius būstus, moka nuomą už juos nuo 600 iki 1200 eurų?

Paprašyta patikslinti, ar turi omeny minimus straipsnyje namus Pilaitėje ir galbūt gali paaiškinti plačiau, kodėl ta nuomos kainos tokia didelis, ji tik atkirto, kad išties taip brangiai mokama Pilaitėje.

Į tolesnes kalbas ši skaitytoja nesileido.

Nepasirūpina patys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas