Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 24

Sostinėje išsityrusiems dėl koronaviruso atsakymus siųs įstaiga „Vilnius sveikiau“

Kol Registrų centro e.sveikatos sistema sutrikusi, sostinės savivaldybės įstaiga „Vilnius sveikiau“ pranešime žiniasklaidai skelbia, kad nuo penktadienio planuoja visus pasitikrinusius dėl COVID-19 Vilniaus mobiliuosiuose punktuose apie jų tyrimo rezultatus informuoti trumpąja sms žinute ir tęs šią iniciatyvą tol, kol sistema bus atstatyta.
Vilniuje atidarytas mobilusis koronaviruso tyrimų ėmimo punktas
Mobilusis koronaviruso patikros punktas Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

E.sveikata yra glaudžiai susijusi su mobiliųjų patikrų punktų koronaviruso mėginiams imti veikla, todėl reikėjo imtis skubių žingsnių, kad išsityrusieji sužinotų atsakymus laiku.

„Šis e.sveikatos sistemos sutrikimas sukėlė iššūkių mobiliųjų punktų veiklai. Kol sistemos valdytojams nepavyksta susidoroti su trukdžiais, koronaviruso tyrimą atliekantys pacientai laiku neturi galimybės gauti informacijos apie atliktų tyrimų rezultatus. Negalime palikti žmonių nežinioje, todėl radome sprendimų, kaip padėti šioje situacijoje. Šiuo metu dedamos visos pastangos, kad dar šiandien galėtume sklandžiai dirbti ir informuoti kiekvieną žmogų asmeniškai apie jo tyrimų rezultatus“, – sako Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Guoda Ropaitė-Beigė.

E.sveikatos sistema sutriko po to, kai pirmadienį, po liūties Vilniuje, trūko nuotekų vamzdis ir užliejo Registrų centro patalpas. Trikdžius planuota sutvarkyti per parą, tačiau penktadienį sistema vis dar neveikia.

Dėl to iš pradžių kilo problemų registruojant žmones išsitirti dėl koronaviruso, vėliau strigo informavimas dėl testo rezultato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas