Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinėje prasideda šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius’24“

Penktadienį parodų ir kongresų centre „Litexpo“ Vilniuje prasideda didžiausias vizualiųjų menų renginys Baltijos šalyse – šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius’24“.
Meno mugės „ArtVilnius’23“ atidarymas
Meno mugės „ArtVilnius’23“ atidarymas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Penkioliktąjį gimtadienį mininti mugė šiais metais atsigręžia į Šiaurės Europą, renginyje dalyvaus 300 menininkų iš 14 pasaulio šalių, pranešė organizatoriai.

„Mugės viešniomis buvo Prancūzija, Ukraina, Baltijos šalys, šiais metais pasirinkome Šiaurės Europos šalis ir labai džiaugiamės gausiu jų dalyvavimu, taip pat parodos „Takas“ kuratore Maria Arusoo, kuri į parodą suformavo savitą požiūrį ir parodos dalyvius atrinko visiškai kitaip“, – teigė mugės meno vadovė Sonata Baliuckaitė.

Be pagrindinės šiuolaikinių meno galerijų programos „ArtVilnius’24“ bus pristatyta Projektų zona, kurioje bus galima pamatyti įvairių vizualiojo meno scenos atstovų ir jų prisistatymų, veiks skulptūrų, instaliacijų ir performansų paroda „Takas“, bus tęsiama geriausių galerijų bei menininkų rinkimo tradicija.

Penktadienio vakarą, kai užsivers „Litexpo“ durys, mugės lankytojai, dalyviai ir miesto svečiai kviečiami į meno festivalį naktinėtojams „Art After Hours“. Festivalyje šiais metais dalyvaus 13 galerijų ir daugiau nei 100 menininkų.

Tarptautinė šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius“ vyksta nuo 2009 metų, tuomet ji surengta kaip projekto „Vilnius – Europos kultūros sostinė“ programos dalis. Kasmet mugę aplanko per 23 tūkst. lankytojų. Tai vienintelė šiuolaikinio meno mugė Lietuvoje ir didžiausia meno mugė Rytų Europos regione.

Šiuolaikinio meno mugę „ArtVilnius’24“ organizuoja Lietuvos meno galerininkų asociacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas