Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 02 09

Spalvoti daugiabučiai ir spalvotas vanduo juose: kodėl sienos gali būti oranžinės, o vanduo – žalias?

Besiskundžiantiems, kad seni gyvenamieji Vilniaus rajonai yra pilki ir niūrus, tereikėtų į juos pasižiūrėti per termovizorių – tuomet pasaulis prisipildo ryškiausių violetinių ir oranžinių spalvų. Tiesa, džiaugtis čia vargu ar yra kuo, kadangi toks ryškumas kainuoja. Kaip ir žalias ar geltonas vanduo iš čiaupo, kuris praneša, kad teks kviesti meistrus į daugiabučio šilumos punktą.
Vilniaus daugiabutis per termovizorių (k.) ir plika akimi
Vilniaus daugiabutis per termovizorių (k.) ir plika akimi

Tos spalvos tikrai nedžiugina akies. Tačiau „Vilniaus šilumos tinklų“ specialistai sako, kad priežastys, kodėl nusidažo namai ar vanduo, yra gana aiškios.

Bijoti čia kaip ir nėra ko, tik norint pataisyti situaciją, teks plačiau atverti piniginę. Ypač jeigu norėsite savo daugiabutį matyti vėl įprastos spalvos.

Vanduo spalvą keičia taip pat ne taip retai. Štai praeitą savaitę 15min rašė, kaip viename Rinktinės g. daugiabutyje ilgiau nei savaitę iš čiaupo bėgo karštas ryškiai žalias arba geltonas vanduo.

Sunerimę gyventojai piktinosi ir apipylė skundais namą administruojančią bendrovę „Mano būstas“, tačiau gedimo šalinimas užtruko ilgokai.

Plačiau galite skaityti čia: Iš čiaupo vilniečių namuose antrą savaitę bėga ryškiai geltonas arba žalias karštas vanduo.

Įmonės „Vilniaus šilumos tinklai“ (VŠT) specialistai sako galintys labai paprastai paaiškinti priežastis, kodėl vanduo taip nusidažė.

Greičiausiai taip nutiko dėl sugedusio šilumokaičio. Jeigu vanduo bėga rudas, kaltinti gali tekti kaimynus, kurie keitė vamzdžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas