Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
19:05

Sparčiai augančio Kauno priemiesčio gyventojai sumišę – apšvietė tik pusę gatvės

Ringaudai – viena labiausiai augančių priemiestinių Kauno rajono seniūnijų, kurioje gyventojų skaičius artėja prie 11 tūkst. Vieno iš šios seniūnijos kaimų – Pyplių, pagrindinėje gatvėje pagaliau buvo įrengtas apšvietimas. Tiesa, tik dalyje gatvės. „Tik pusės kaimo gyventojai – žmonės?“, – klausia į redakciją besikreipusi Pyplių gyventoja.
Pypliai
Pypliai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip papasakojo Eglė, Ringaudų seniūnijoje esančiame Pyplių kaime pagaliau buvo sutvarkytas apšvietimas, tačiau niekas negali atsakyti, kodėl ne visa pagrindinė Piliakalnio gatvė buvo apšviesta.

„Pradžia gatvės, kur didžiausias automobilių judėjimas, kur vaikai eina iš mokyklos šalikele, kur Kačerginės mokyklos mikroautobusas surenka ir paleidžia vaikus, neapšviestas“, – stebėjosi ji.

Ąžuolo gatvė, anot jos, ne tik kad neapšviesta, bet vis dar ir neasfaltuota.

„Ten gyvenantiems ir apšvietimas nereikalingas. Kodėl taip yra? Ir kada žadama šį klausimą išspręsti?“, – teiravosi Pyplių gyventoja.

Sparčiai augantis priemiestis

Kaip 15min atsakė Edmundas Mališauskas, Kauno rajono savivaldybės mero patarėjas, Ringaudai yra viena labiausiai augančių priemiestinių Kauno rajono seniūnijų, kurioje gyventojų skaičius artėja prie 11 tūkst.

Visuose 18-oje kaimų plėtra neva vyksta didžiuliais tempais, o gyvenamieji kvartalai dažniausiai kuriasi laukuose, kur nėra infrastruktūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas