Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute atlikus mikrobiologinius tyrimus, užkrečiamųjų ligų sukėlėjų (patogenų) plovinių, atrinktų nuo maisto ruošimo paviršių, įrangos bei darbuotojų rankų, nenustatyta.
Kilus įtarimų, kad ūmios žarnyno infekcijos protrūkis galėjo kilti dėl viešojo maitinimo įstaigos, teikiančios paslaugas šioje mokykloje, kaltės, Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai atliko skubų patikrinimą.
Patikrinimo metu buvo nustatyta, kad mokyklos maisto tvarkymo patalpos netvarkingos, jas reikia remontuoti, ventiliacijos sistema neefektyvi, ant sienų kaupėsi pelėsiai. Todėl įmonės savininkei nurodyta išvalyti, išdezinfekuoti ir suremontuoti šias patalpas. Patikrinimo metu buvo paimti ploviniai nuo personalo rankų ir darbinių paviršių mikrobiologiniams tyrimams.
Šiuo metu valgyklos patalpos išvalytos, atlikti pagrindiniai remonto darbai, todėl Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai po pakartotinio patikrinimo leido įmonei maitinti moksleivius. Vykdomas tolesnis tyrimas, siekiant nustatyti ūmios žarnyno infekcijos priežastis.
Praėjusią savaitę Vilniaus „Genio“ pradinės mokyklos Vilniuje administracija informavo Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą apie įtariamą ūmios žarnyno infekcijos protrūkį, dėl kurio į pamokas neatvyko daugiau kaip 100 moksleivių. Į medikus kreipėsi iš viso 7 šios mokyklos moksleiviai, kuriems buvo diagnozuotas ūmus gastroeneterokolitas.