Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 12

Šri Lankos prezidentas po konflikto oro uoste nori iš šalies išvykti jūra

Šri Lankos prezidentas po žeminamo konflikto su imigracijos pareigūnais oro uoste galvoja iš šalies pabėgti karinio jūrų laivyno patruliniu laivu, antradienį sakė šaltiniai.
Gotabaya Rajapaksa 
Gotabaya Rajapaksa  / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Šri Lanka

Gotabaya Rajapaksa pažadėjo trečiadienį atsistatydinti ir sudaryti sąlygas „taikiai pereigai“ po didelio masto protestų prieš jį dėl šalies išgyvenamos didžiausios ekonominės krizės.

73 metų lyderis iš savo oficialiosios rezidencijos Kolombe pabėgo į ją šeštadienį veržiantis dešimtims tūkstančių protestuotojų. Tuomet prezidentas norėjo išvykti į Dubajų, sakė pareigūnai.

Kaip prezidentas, G.Rajapaksa turi neliečiamybę ir negali būti areštuotas. Manoma, jog prieš atsistatydinimą jis nori išvykti į užsienį ir taip išvengti galimo sulaikymo.

Tačiau imigracijos pareigūnai atsisakė eiti į labai svarbiems asmenims skirtą patalpą uždėti antspaudo jo pase, o jis pats tvirtino, kad nesinaudos visiems skirtais keliais, baimindamasis kitų oro uosto klientų keršto.

Prezidentas ir jo žmona negalėjo įsėsti į keturis lėktuvus, išskridusius į Jungtinius Arabų Emyratus (JAE), ir naktį praleido karinėje bazėje šalia pagrindinio Bandaranaike (Bandaranaikės) tarptautinio oro uosto.

G.Rajapaksos jauniausias brolis Basilas, kuris balandžio mėnesį atsistatydino iš finansų ministro posto, anksti antradienį dėl panašaus konflikto su oro uosto darbuotojais taip pat praleido savo skrydį į Dubajų.

Basilas, kuris turi Šri Lankos ir JAV pilietybes, bandė pasinaudoti mokamomis konsjeržo paslaugomis keliaujantiems verslininkams, bet oro uosto ir imigracijos darbuotojai pareiškė nebeteiksiantys paslaugų pagreitinta tvarka.

„Buvo keleivių, protestavusių prieš tai, kad Basilas liptų į jų lėktuvą, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas oro uosto pareigūnas. – Situacija buvo įtempta, tad jis skubiai išvyko iš oro uosto.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas