Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 04

Startuoja „Dronų giesmių estafetė“

Lietuvos paramos Ukrainai organizacija „Maži, bet stiprūs“ visoje šalyje vykdo kampaniją “Dronų giesmės“. Paramos akcija siekiama surinkti 300 tūkst. eurų, už kuriuos bus nupirkti 500 vnt. FPV tipo kamikadzių dronų. Kampanija įsibėgėja su nauja jėga – prie jos jungiasi vis daugiau neabejingų žmonių bei įmonių, rašoma organizacijos „Maži bet stiprūs“ pranešime spaudai.
Dronai
Dronai

Nuo šios savaitės prie paramos kampanijos jungiasi ir garsiausi Lietuvos muzikos atlikėjai bei visuomenininkai jos apimtyje startuodami iniciatyvą „Dronų giesmių estafetė“.

Paramos akciją “Dronų giesmės” vykdančios organizacijos “Maži, bet stiprūs” įkūrėjas Raimundas Aleknavičius paaiškina, kad šios iniciatyvos dalyviai atliks Ukrainos gimtadieniui ir šiai paramos akcijai skirtą posmą - savo stiliumi, savo muzika, savo žodžiais. Atlikęs kūrinį, iniciatyvos dalyvis perduos estafetę kitam.

„Ši estafetė tęsis iki rugpjūčio 24d., Ukrainos Nepriklausomybės dienos ir „Dronų giesmės“ paramos akcijos pabaigos. Labai tikimės, kad šią dieną galėsime skambiai sugiedoti bendrą giesmę bei įteikti Ukrainai 500 kamikadzių dronų spiečių jos gimtadienio proga!“ - sakė R.Aleknavičius.

Paramos fondo vadovas džiaugėsi, kad į kvietimą jungtis prie estafetės jau atsiliepė nemažas būrys atlikėjų. „Esame labai dėkingi Gabrieliui Liaudanskui-Svarui, kad jis pirmasis sutiko prisidėti prie šios iniciatyvos ir pradėjo “Dronų giesmių” estafetę bei pasiuntė Ukrainai nuostabų gimtadienio sveikinimą! Toliau estafetę perėmė Dovilė Filmanavičiūtė. Prie jos jau sutiko jungsis ir Justė Kraujelytė, Edgaras Lubys, Queens of roses, Šarūnas Mačiulis, Giedrius Leškevičius, Dileta, Girmantė, Black Spikes, Dainotas Varnas. Kviečiame ir kitus atlikėjus bei visuomenininkus aktyviai jungtis prie „Dronų giesmių“ estafetės. Lai skamba dronų giesmės per Lietuvą iki Ukrainos!“, - kalbėjo R.Aleknavičius.

Visos estafetės metu atliktos dronų giesmės bus publikuojamos tiek autorių socialiniuose tinkluose, tiek ir akcijos organizatorių “Maži, bet stiprūs” Facebook, Instagram paskyrose bei web puslapyje. Jau publikuotos Dronų giesmės Čia ir čia

„Tėvynė viena, laisvė viena - nėra dvejonių,

Su gimtadieniu Ukraina, stiprūs ir drąsūs žmonės,

Turim dovaną Jums kovai, kurioj kartu nugalėsim,

Pergalės dainoje dronų giesmėm skambėsim.“

(Gabrielius Liaudanskas-Svaras)

“Dronų giesmės“ Ukrainos gimtadieniui

Liepos 19 dieną prasidėjusi paramos akcija Ukrainai „Dronų giesmės“ truks iki rugpjūčio 24 dienos, kai bus minima Ukrainos nepriklausomybės diena. Iki to laiko iš Lietuvos žmonių ir įmonių “Maži, bet stiprūs” siekia surinkti 300 tūkst. eurų, o už visas suaukotas lėšas ketina nupirkti 500 vienetų Ukrainos ir Lietuvos dronų ekspertų sukurtų FPV tipo kamikadzių dronų „TORO“. FPV dronai yra vienas pagrindinių kovos įrankių, kurių dabar labiausiai trūksta su priešu kovojantiems ukrainiečių kariams. „TORO“ dronas Ukrainos fronte yra vertinamas kaip vienas geriausių kamikadzių dronų savo klasėje. Šiam momentui jau yra surinkta virš 90 000 Eur aukų.

„Ukraina gimsta kiekvieną dieną, kai ji nemiršta. Todėl šalies Nepriklausomybės dienos proga nuo Lietuvos nusiųstas 500 dronų spiečius bus geriausia dovana, kurią jai šiuo metu galime įteikti“, - sakė akcijos sumanytojas R. Aleknavičius ir kvietė aktyviai prisidėti šios dovanos.

Daugiau informacijos apie paramos akciją galima rasti puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento