Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 04 17 /13:29

Status quo: Kauno valdžia nesprendžia motociklininkų problemos, jie ir toliau rinksis Karaliaus Mindaugo prospekte

Antradienį Kauno savivaldybėje vykusiame Eismo saugumo komisijos posėdyje daugiausia dėmesio sulaukė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato prašymas dėl saugesnės vietos motociklininkų susibūrimams suradimo.
Kauno savivaldybės Saugaus eismo komisija
Kauno savivaldybės Saugaus eismo komisija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip ir praėjusį penktadienį vykusiame miesto valdžios, policijos ir motociklininkų susitikime, taip ir komisijos posėdyje diskusija nebuvo konstruktyvi, jokių sprendimų nepriimta. Komisijos pirmininkas Vytas Bancevičius pareiškė, kad gatvės, visų pirma moiklininkų pamėgtas Karaliaus Mindaugo prospektas, skirtos ne pramogai, todėl negali būti išskiriami nei motociklininkai, nei aviatoriai. Komisija rekomenduos miesto teritorijų planavimo specialistams ir miesto administracijai paieškoti vietos, kurioje motociklininkai galėtų įsirengti trasą.

Tai reiškia, kad, kaip ir visada, vėl nieko nebus daroma, o „britvininkai“, kaip įprasta, rinksis ketvirtadienrais Karaliaus Mindaugo prospekte esančioje „Lukoil“ degalinėje.

Posėdyje buvo pakartoti penktadienį jau minėti pasiūlymai: "Nemuno žiedas", tačiau jis, "britvininkų" atstovų teigimu, nėra tinkamas sportui, dideliems greičiams, nes nėra saugus, danga duobėta, Vilijampolėje esanti Brastos gatvė taip pat šiuo metu netinkama dėl prastos dangos, paminėta aikštelė prie IX forto, S.Dariaus ir S.Girėno aerodromas, "Žalgirio" arenos aikštelė.

Motociklininkų atstovas Artūras Zadarožnyj pabrėžė, kad jie neprašo dalį Karaliaus Mindaugo prospekto skirti jų reikmėms, tai tik esantis pavyzdys, kokios kokybės ir pločio gatvė yra tinkama važinėti "britvomis"

Motociklininkų klubo "Navas Racing Club" direktorius Linas Navickas sakė, kad greičio mėgėjai "yra visomis keturiomis" už bendradarbiavimą su policija, savivaldybe, siekiant užtikrinti kuo didesnį saugumą gatvėse, kontroliuoti jaunus, nepatyrusius vairuotojus, tačiau miesto valdžia nededa jokių pastangų spręsti įsisenėjusią problemą - kur rinktis ir važinėti motociklininkams, kurių mieste yra daugiau nei šimtas, keliama triukšmu nedrumsčiant gyventojų ramybės, nekeliant pavojaus kitiems eismo dalyviams.

"Prieš penkis metus su meru Andriumi Kupčinsku kalbėjome apie galimybę skirti vietą Aleksoto aerodrome. Ta vieta mums tiktų, nes nėra aplinkui arti gyvenamųjų namų, tačiau reikėtų sutvarkyti dangą. Nebūtina ją keisti visą, užtektų tvarkingai sulopyti. Tokia pati situacija ir su Brastos gatve. Iki šiol niekas nėra padaryta", - sakė L.Navickas.

Oficialus motociklininkų, kurių gretos Kaune - gausiausios visoje šalyje, sezono atidarymas, kar kasmet, vyks gegužės pirmą šeštadienį.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas