Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 14

Statybos Valakampių pirmajame paplūdimyje piktina vilniečius: ar tai legalu?

Vilniaus pakraštyje šalia Neries esantis Valakampių pirmasis paplūdimys vasarą yra itin mėgstamas poilsiautojų. Puiki vieta šalia upės, aplinkui – miškas, miestas visiškai šalia, nesunku nuvažiuoti viešuoju transportu. Tad jau nuo ankstyvo pavasario čia galima sutikti pasivaikščioti išsiruošusių vilniečių. Būtent jiems ir užkliuvo statybos šiame paplūdimyje.
Statybos Valakampiuose
Statybos Valakampiuose / 15min.lt skaitytojo Giedriaus nuotr.

„Daugelis žmonių, besilankančių Vilniaus miesto Valakampių pirmajame paplūdimyje, su nerimu stebi vykstančius keistus statybos darbus bei, kaip manoma, savininkų važinėjimą savo automobiliais žalia veja“, – toks skundas atkeliavo į 15min.lt redakciją.

Jį parašęs Giedrius savo žodžius iliustravo ir nuotraukomis, darytomis Valakampių pirmajame paplūdimyje. Nuotraukose matyti prasidėjusios statybos, išvažinėtas keliukas.

Vilnietį neramina ir tai, ar tikrai statybos vykdomos teisėtai: „Daugelis stebinčių mano, jog tai, kas vyksta, gali buti nelegalu, juk tai daugelio vilniečių pamėgta poilsio vieta“.

Vilniaus miesto savivaldybė sunerimusius vilniečius ramina: šioje vietoje kažkada buvo kavinė, tad dabar ji rekonstruojama.

15min.lt skaitytojo Giedriaus nuotr./Statybos Valakampiuose
15min.lt skaitytojo Giedriaus nuotr./Išvažinėtas keliukas prie statybų Valakampiuose

„Rato gatvėje 46A, Valakampių pirmame paplūdimyje, vyksta kavinės statyba. Statybą leidžiantys dokumentai yra. Statyba vyksta privačiame sklype“, – tvirtina Vilniaus miesto savivaldybės atstovai.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos išduotame leidime statyti naują statinį ar rekonstruoti, atnaujinti (modernizuoti) pastatą rašoma, kad jis išduotas Remigijui Andriūnui pagal A.Vyšniausko architektų dirbtuvių parengtą kavinės Rato 46A rekonstravimo projektą.

Nekilnojamojo turto registro centrinio duomenų banko išraše nurodoma, kad Nekilnojamojo turto registre šiuo adresu įregistruotas žemės sklypas su statiniais. Pastatas ir yra minėta kavinė, jo pagrindinė naudojimo paskirtis yra maitinimas.

Vilniaus m. savivaldybės nuotr./Statybos Valakampiuose
Vilniaus m. savivaldybės nuotr./Statybos Valakampiuose

Kavinė buvo pastatyta dar 1950 metais. Sovietmečiu veikusi vėliau ji ne vieną dešimtmetį buvo apleista. 

Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktoriaus pavaduotojo Antano Mikalausko teigimu, sostinės paplūdimiai jau ruošiami artėjančiam vasaros sezonui – tvarkoma aplinka, vežamas smėlis. Sezonas prasidės tradiciškai – birželio pirmojoje pusėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas