Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 20

Stringa naujų ir inovatyvių medikamentų įtraukimas į kompensuojamų vaistų sąrašą

Stringant naujausių vaistų įtraukimo į kompensavimo sąrašą procedūroms, sunkūs ligoniai negauna tinkamo gydymo, sako pacientus vienijančios organizacijos ir medikai.
Vaistai
Vaistai / 123RF.com nuotr.

Pasak jų, daugiau negu pusę neįvertintų medikamentų sudaro inovatyvūs vaistai, skirti onkologiniams susirgimams gydyti.

Sveikatos apsaugos ministerija pripažįsta, kad Valstybinė vaistų kontrolės taryba per mažai inovatyvių vaistų įvertina dėl specialistų trūkumo, bet tikina, kad ligoniai be valstybė kompensuojamų vaistų nepaliekami, o į medikų priekaištus, kad daug ligų galima pagydyti tik naujaisiais vaistas, valdininkai atkerta, jog ne visi jie veiksmingi arba yra per brangūs.

„Yra daug vaistų, kurie, palyginti su dabartinėmis naudojamomis metodikomis kai kurioms ligoms gydyti, nerodo jokio pranašumo, bet kainuoja gerokai daugiau. Mes nesame pasiruošę tokių vaistų įsileisti“, – per vieną iš Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdžių vasarį pareiškė sveikatos apsaugos viceministras Aurimas Pečkauskas.

Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos viršininkas Gytis Andriulionis taip pat aiškino, kad kai kurios paraiškos dėl vaistų ligoniams kompensavimo parodė, jog gydymas jais yra labai brangus, bet trūksta duomenų apie veiksmingumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi