Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 17

STT: naujas žiniasklaidos rėmimo modelis leistų netiesiogiai finansuoti ir partijas

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) įžvelgia skaidrumo spragų rengiant naują žiniasklaidos paramos modelį: jo paramą, pasak tarnybos, galėtų gauti ir politinių partijų įsteigti analitiniai centrai.
Specialųjų tyrimų tarnyba
Specialųjų tyrimų tarnyba / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Antikorupcinį Kultūros ministerijos parengtų Visuomenės informavimo įstatymo pataisų vertinimą atlikusi STT taip pat atkreipia dėmesį, kad pataisos leistų naujai kuriamai įstaigai – Medijų rėmimo fondui – gauti aiškiai nereglamentuotą paramą ir dovanas, apie jas galėtų būti neteikiama detali informacija.

STT vertinime pažymima, kad į fondo skirstomos paramos gavėjų sąrašą „galimai patektų ir politinių organizacijų siūlomi įsteigti analitiniai centrai, kurie, planuojama, turės teisę verstis leidybos ar kultūrinių renginių organizavimo veikla“.

Anot STT, tokiems centrams, be kita ko, Politinių organizacijų įstatymo nuostatomis keliami ir visuomenės informavimo priemonėms priskirtini uždaviniai vykdyti analitinę, tiriamąją, šviečiamąją veiklą.

„Atsižvelgiant į tai, kad įstatymas draudžia paramą politinėms partijoms, įžvelgiama rizika, kad tokiu būdu per analitinius centrus paramą netiesiogiai galėtų gauti ir pačios partijos (kurios tuos analitinius centrus ir steigtų)“, – teigia tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi