Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 30

Su valstybiniu vizitu į Lietuvą atvyks Suomijos prezidentas Sauli Niinisto

Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės kvietimu gegužės 14 – 15 d. su valstybiniu vizitu į Lietuvą atvyksta Suomijos prezidentas Sauli Niinisto. Lietuvos ir Suomijos valstybių vadovai aptars dvišalius santykius, ekonominius ryšius, Lietuvos pasirengimą pirmininkauti ES Tarybai ir Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimą (NB8).
Suomija rinko prezidentą
Sauli Niinisto / „Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša prezidentės spaudos tarnyba, Suomijos ir Lietuvos bendradarbiavimas toliau pastebimai stiprėja. Abi šalis vienija atsakingas požiūris į finansų politiką, energetinį saugumą bei bendri interesai Baltijos jūros regione ir Europoje. Suomija jau dabar mūsų šalyje pirmauja pagal inicijuotų verslo projektų skaičių ir užima 9 vietą pagal tiesiogines užsienio investicijas. Tai rodo, kad šalių ekonominis bendradarbiavimas tampa dar intensyvesnis.

Gegužės 15 d. valstybių vadovai Klaipėdoje atidarys bendros Suomijos ir Lietuvos įmonės „Fortum Heat Lietuva" pastatytą naują biokuru ir komunalinėmis atliekomis kūrenamą termofikacinę elektrinę.

Prezidentą Sauli Niinisto atlydės Suomijos verslininkų delegacija. Vizito metu įvyks dvišalis verslo forumas, kuriame bus aptariamos investavimo galimybės ir ekonominio bendradarbiavimo stiprinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas