Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 04

Sugedusių liftų nelaisvėje

Verkių seniūnijoje gyventojai, jau kelintą savaitę nesulaukdami, kada daugiaaukščiuose pradės veikti sugedę liftai, į namus priversti lipti laiptais. Liftai netvarkomi namus administruojančiai bendrovei neatsiskaitant su liftininkais.
Kasdien į devintą aukštą priverstus lipti daugiabučių gyventojus valdininkai ragina atsisakyti paslaugų neteikiančios bendrovės.
Kasdien į devintą aukštą priverstus lipti daugiabučių gyventojus valdininkai ragina atsisakyti paslaugų neteikiančios bendrovės. / J.Kalinsko nuotr.
Temos: 2 Liftas Verkiai

Liftai jau sustojo daugiau nei 5 daugiabučiuose Verkiuose ir Jeruzalėje. Dėl namus rajone administruojančios „Verkių ūkio“ skolos liftininkai jų remontuoti neketina. Įmonė su liftų prižiūrėtojais neatsiskaito jau daugiau kaip mėnesį.

„Skambinome į liftų tarnybą, jie paaiškino, kad „Verkių ūkis“ neperveda pinigų. Mes, gyventojai, sumokėjome „Verkių ūkiui“, o kur pinigai? Ir ką mums dabar daryti? Juk gyvena mamos su mažais vaikais, pagyvenę žmonės“, – „15min“ guodėsi Bitininkų gatvės vieno namo, kuriame liftas neveikia jau antrą savaitę, gyventoja Stanislava Rynkevičienė.

Panašių skundų kone kasdien sulaukia ir „Verkių seniūnija“, tačiau padėti gyventojams seniūnija negali.

„Verkių ūkis“ prieš porą metų buvo privatizuotas, ir nei mes, nei savivaldybė kažkaip jį paspausti negali. Vienintelis būdas – gyventojams surinkti daugumos butų savininkų parašus ir atsisakyti administruojančios bendrovės“, – patarė Verkių seniūnas Vaclavas Gulbinovičius.

Kur dingo pinigai pasakyti tikrai negaliu, nežinau. Sakė neprisistatęs „Verkių ūkio“ atstovas.

Anot seniūno, taip pasielgė vieno daugiabučio Jeruzalėje gyventojai.

Prošvaisčių gyventojų ir bendrovės nesutarime nemato ir liftus aptarnaujančios įmonės vadovybė. „Jokių pasikeitimų nėra, mes jau maždaug mėnesį neteikiame paslaugų „Verkių ūkio“ valdomose daugiabučiuose. Įsiskolinimas jau išaugo iki šimtų tūkstančių litų“, – sakė „Shindler-liftai“ generalinis direktorius Marius Pilkauskas.

Jie esą siūlė įvairius atsiskaitymo variantus, tačiau jokio atsako iš „Verkių ūkio“ nesulaukė.

Susisiekti su „Verkių įmonės“ direktoriumi Aleksu Pabrinkiu nepavyko. „15min“ šaltinių „Verkių ūkyje“ teigimu, įmonė yra numačiusi išsimokėjimo planą, tačiau dalis pinigų dar nesumokėta.

„Kur dingo pinigai pasakyti tikrai negaliu, nežinau“, – patikino aukštas pareigas einantis ir prisistatyti nepanoręs įmonės atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas