Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 19

Sukčiai neaiškius produktus reklamuoja naudodamiesi ir A.Dulkiu, ir A.Veryga

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba įspėja, jog sukčiai savo melagystėms skleisti ėmė naudoti sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio veidą, bardą ir pavardę. Ministras, reklamuojant neaiškios kilmės produktus pristatomas kardiologu. Neseniai sukčiai naudojosi ir buvusio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos duomenimis. Jis taip pat buvo pristatomas kardiologu.
Sukčių naudojamas A.Dulkio atvaizdas
Sukčių naudojamas A.Dulkio atvaizdas

„Sukčiai ir toliau nejaučia jokių ribų. Šįkart savo melagystėms skleisti jie vėl pasirinko sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio veidą. Ministras pristatomas kaip kardiologas.

Interneto svetainėje „Medizin Zeitschrift“ yra publikuotas straipsnis, kur neaiškios kilmės produktas „Welltone“ pristatomas kaip stebuklingas vaistas kraujagyslėms gydyti. Tai – tiesos neatitinkanti informacija.

Atkreipiame dėmesį, kad prekyba vaistais ar kosmetikos gaminiais, taip pat šių produktų reklama nėra Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija veiklos sritis, tad tai turėtų būti vienas pirmųjų indikatorių žmonėms atskiriant – tiesa ar melas skelbiamoje informacijoje.

Verta pažymėti ir tai, kad straipsnyje gausu rašybos, skyrybos, logikos klaidų.

Būkite budrūs ir nepirkite neaiškios kilmės preparatų. Nerizikuokite savo ir savo artimųjų sveikata.

Dėmesio. Visada galima pasitikrinti, ar siūlomas įsigyti produktas yra registruotas kaip vaistas. Tereikia atsidaryti šią nuorodą: https://vapris.vvkt.lt/vvkt-web/public/medications ir įrašyti produkto pavadinimą“, – rašoma Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos paskyroje „Facebook“.

Kiek anksčiau internetino portaluose buvo pateikiama neaiškios kilmės preparatų reklama, panaudojant profesoriaus Vytauto Jono Sirvydžio atvaizdą, taip pat nurodant informaciją, kad garsus kardiochirurgas neva rekomenduoja, skatina ir agituoja įsigyti įvairių „vaistų“ širdies ligoms, kraujospūdžiui, vėžiui gydyti.

Anksčiau sukčiai, reklamuodami savo produktus naudojo ir buvusio sveikatos apsaugos ministro, dabar Seimo nario Aurelijaus Verygos bei garsaus vaikų gydytojo Rimanto Kėvalo duomenis bei atvaizdus, vadindami juos savo reklamose kardiologais.

„Lietuvoje atsirado bent du nauji „kieti kardiologai“, kurie siūlo išsivalyti smegenų kraujagysles ir „stumdo“ kažkokius „stebuklingus“ preparatus.

Tačiau iš tikrųjų pardavėjai labiausiai nori „išvalyti“ jūsų kišenes.

Būkite budrūs ir nepasimaukite ant tokių apgaulių. O jei dar ir vartosite kažką neaiškaus, tai kartu su kraujagyslėmis prarasit ir smegenis, jei tokios iš viso buvo

Dėl šių veikų informavau e-policiją, raginu ir jus pastebėjus panašias veikas padaryti tą patį“, – savo paskyroje „Facebook“ rašė A.Veryga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas