Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 28

Sunkiasvoris automobilis bandė pravažiuoti Kėdainių Tilto gatvės tiltu – apgadinti gabaritiniai vartai

Nepraėjus nė dviem savaitėms po Kėdainių tilto per Nevėžį Tilto gatvėje atidarymo, kai buvo atnaujintas automobilių eismas viena jo puse, tiltas jau nukentėjo nuo sunkiasvorės transporto priemonės, kurioms eismas čia yra draudžiamas. Sunkiasvoris automobilis bandė pravažiuoti tiltu, tačiau jam to padaryti nepavyko dėl specialių įrenginių. Eismo įvykio metu buvo apgadinti gabaritiniai vartai, ribojantys sunkiasvorių automobilių važiavimą šiuo tiltu.
Vizualiai gabaritiniai vartai yra sulankstyti, tačiau jie jokio pavojaus nekelia bei savo funkciją atlieka.
Vizualiai gabaritiniai vartai yra sulankstyti, tačiau jie jokio pavojaus nekelia bei savo funkciją atlieka. / Dimitrijaus Kuprijanovo/„Rinkos aikštė“ nuotr.
Temos: 2 Kėdainiai Tiltas

Vairuotojas nustatytas

„Rinkos aikštės“ duomenimis, Tilto gatvės tiltą bandęs pravažiuoti sunkiasvorės transporto priemonės vairuotojas yra nustatytas.

Vyras eismo įvykio metu buvo blaivus, jis užpildė eismo įvykio deklaraciją, tad Lietuvos automobilių kelių direkcijai padarytą žalą apmokės draudimas.

Eismo įvykio metu buvo apgadinti gabaritiniai vartai, ribojantys užvažiavimą ant tilto, tad po įvykio susirinkę specialistai įvertino apgadinimo mąstą ir padarytą žalą.

Dimitrijaus Kuprijanovo („Rinkos aikštė“) nuotr./Sunkiasvoris automobilis bandė pravažiuoti tiltu, tačiau jam to padaryti nepavyko dėl specialių įrenginių. Eismo įvykio metu buvo apgadinti gabaritiniai vartai.
Dimitrijaus Kuprijanovo („Rinkos aikštė“) nuotr./Sunkiasvoris automobilis bandė pravažiuoti tiltu, tačiau jam to padaryti nepavyko dėl specialių įrenginių. Eismo įvykio metu buvo apgadinti gabaritiniai vartai.

„Tiltu eismas leidžiamas ir toliau. Apgadinti gabaritiniai vartai, nes važiavo sunkiasvorė technika, o jai čia važiuoti yra draudžiama dėl aukščio ir svorio apribojimų. Vartai ir toliau veikia bei atlieka savo funkciją, tačiau mes juos remontuosime“, – situaciją pakomentavo AB „Kelių priežiūra“ Kėdainių kelių tarnybos viršininkas Tomas Glebavičius.

Atvyko apžiūrėti ir direkcijos atstovai

Antradienį įrengimų būklės atvyko apžiūrėti Lietuvos automobilių kelių direkcijos ir AB „Kelių priežiūra“ atstovai.

Buvo nutarta užsakyti naujas gabaritinių vartų konstrukcijų dalis, kuriomis bus pakeistos sugadintos. Dabar gabaritiniai vartai yra sulankstyti, tačiau jie jokio pavojaus nekelia bei savo funkciją atlieka.

Kitokių įrengtų techninių ir inžinerinių priemonių apgadinimų ar sugadinimų nenustatyta.

Teko prižiūrėti

Tiltas buvo atidarytas birželio 16-ąją, penktadienį, 16 val. Atidarius tiltą, eismą prižiūrėjo kelininkai ir policijos pareigūnai. Tuomet eismas vyko skandžiai, tačiau per beveik keletą pastarųjų savaičių nesusipratimų neišvengta, tačiau eismo įvykių neužfiksuota. Akivaizdu, kad ne visi vairuotojai supranta Kelių eismo taisykles ar nori jų laikytis.

„Geltonomis linijomis pažymėtas plotas važiuojamųjų dalių sankirtoje žymi vietą, į kurią įvažiuoti draudžiama, jeigu joje ar už jos yra kliūtis, kuri priverstų vairuotoją sustoti važiuojamųjų dalių sankirtoje ir trukdytų kitų transporto priemonių eismui“, – primena kelininkų atstovas.

Leidimą davė

LAKD duomenimis, sprendimas atnaujinti eismą šiuo tiltu per Nevėžį Kėdainiuose priimtas atlikus tilto ekspertizę ir įvertinus eksperto pateiktas rekomendacijas.

Ekspertų teigimu, tilto vidurinės sijos yra tinkamos naudoti. Tiltu leidžiama važiuoti transportui, kurio bendroji masė yra iki 5,5 tonų. Transporto priemonių aukštis neturi viršyti 3,2 metro. Taip pat žemupio pusėje tarp segmentinės tvoros ir stacionaraus atitvaro užtikrintas praėjimas pėstiesiems. Kad ant tilto negalėtų užvažiuoti sunkiasvoriai automobiliai, įrengti gabaritiniai vartai. Be to, paklotas naujas asfalto sluoksnis, įrengtos ir kitos techninės ir inžinerinės priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas