Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 07 19 /11:03

Susirgimų koronavirusu Lietuvoje daugėja: per parą – 17 naujų atvejų

Per praėjusią parą Lietuvoje nustatyta 17 naujų koronaviruso atvejų, pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.
Nacionalinis visuomenės sveikatos centras
Nacionalinis visuomenės sveikatos centras / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Dešimt iš patvirtintų užsikrėtimų yra susiję su žinomais protrūkiais, du atvejai yra įvežtiniai iš Švedijos ir Jungtinių Valstijų, kiti atvejai pavieniai.

Vilniaus apskrityje nustatytas atvejis asmeniui, kuris paskutines dvi savaites atostogavo Lietuvoje ir iki rizikingo kontakto lankėsi tik pas savo šeimos gydytoją.

Koronavirusas nustatytas dviem vienos šeimos nariams Vilniaus apskrityje – židiniu tapusios šventės Salininkuose rengėjams ir vieno iš jų kolegai. Asmuo galėjo užsikrėsti darbovietėje. Šventę rengusių asmenų darbovietėse anksčiau šią savaitę buvo nustatyta po vieną atvejį.

Kauno apskrityje registruotas jau 21-as atvejis įmonės „Hegelmann Transporte“ darbuotojui.

Kauno apskrityje registruotas įvežtinis atvejis. Asmuo šią savaitę grįžo į Lietuvą iš Jungtinių Valstijų ir iškart izoliavosi.

Klaipėdos apskrityje registruotas įvežtinis atvejis iš Švedijos. Asmuo šią savaitę grįžo keltu per Taliną ir nuo ten iki Lietuvos grįžo automobiliu.

Klaipėdos apskrityje registruoti trys vienos šeimos atvejai, susiję su jau sergančiu asmeniu. Susirgo tėvas ir du vaikai. Vienas iš vaikų lanko lopšelį-darželį, nustatyta 30 kontaktą turėjusių asmenų.

Trys atvejai nustatyti Kėdainių rajone – tai šeiminis COVID-19 ligos protrūkis, susijęs su anksčiau skelbtu patvirtintu atveju.

Molėtų rajono gyventojai patvirtinta COVID-19 liga, moteris užsikrėtė nuo sergančio artimojo, atvykusio iš Kėdainių.

Šakių rajone nustatytas susirgimas asmeniui, turėjusiam kontaktą su ligoniu, kuriam šią savaitę nustatytas COVID-19 susirgimas.

Atvejis nustatytas Vilkaviškio rajone. Asmuo, po kontakto su sergančiuoju, izoliavosi namuose nuo liepos 4 dienos, pirmuosius simptomus pajuto liepos 10 dieną.

Panevėžyje patvirtintas atvejis asmeniui, kuris pajuto užkrečiamosios ligos simptomus ir kreipėsi į gydymo įstaigą. Šiuo metu nustatytas vienas kontaktinis asmuo. Epidemiologinis tyrimas tęsiamas.

Koronavirusas šalyje iš viso nustatytas 1932 žmonėms, tebeserga 240 asmenų, 1600 – pasveiko, 66 žmonės yra izoliacijoje. Nuo COVID-19 mirė 80 asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas