Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 04

Susirgo paskanavę kebabų

Klaipėdoje tęsiasi apsinuodijimo maistu maratonas. Per porą savaičių užfiksuoti trys žarnyno infekcijos protrūkiai.
Prieš porą savaičių kebabais apsinuodijo keturi jaunuoliai, o praėjusios savaitės pabaigoje – dar viena šešiolikmetė.
Prieš porą savaičių kebabais apsinuodijo keturi jaunuoliai, o praėjusios savaitės pabaigoje – dar viena šešiolikmetė. / „15 minučių“/Egidijaus Jankausko nuotr.

„Iš tikrųjų neįprasta situacija, kad apsinuodijimų tiek daug“, – pripažino Klaipėdos Visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė Ina Kuznecova.

Praėjusios savaitės pabaigoje Klaipėdos visuomenės sveikatos centras gavo pranešimą, kad apsinuodijo šešiolikmetė. Įtariama, kad ji susirgo suvalgiusi kebabą, pirktą iš J.Janonio gatvėje esančio kiosko. Toje pačioje vietoje pirktais kebabais prieš porą savaičių buvo apsinuodiję ir keturi jaunuoliai. Jie užsikrėtė salmonelioze. Kaip „15min“ sakė I.Kuznecova, užkrato šaltinis abiem atvejais buvo kebabo mėsa.

Po salmoneliozės protrūkio šis kioskas laikinai buvo uždarytas, organizuotas generalinis valymas ir dezinfekcija.

Ligoninėje dėl žarnyno infekcijos per pastarąsias dvi savaites atsidūrė dar beveik 20 žmonių iš dviejų švenčių – vestuvių bei jubiliejaus. Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos duomenimis, abiem šventėms buvo užsakyti tortai iš vienos uostamiesčio įmonės.

Konditerijos gaminiai galėjo būti nesaugūs, nes pagal receptūrą nustatyta, kad buvo naudojami žali kiaušiniai. Termiškai neapdoroti kiaušiniai priklauso didelės rizikos produktų grupei.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos