Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 01 29

Susisiekimo ministerija VTEK pateikė kitą priežastį, kodėl J.Narkevičius Abu Dabyje nelipo į sceną

Susisiekimo ministerija ir jos ministras Jaroslavas Narkevičius skirtingai aiškina, kodėl viešėdamas Abu Dabyje vykusiame pasauliniame kelių kongrese jis nelipo į sceną skaityti pranešimo. Tai, kad ministro ir ministerijos versijos nesutampa, paaiškėjo Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) paskelbus tyrimo medžiagą.
Jaroslavas Narkevičius
Jaroslavas Narkevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip skelbė 15min, pernai spalį ministras dalyvavo komandiruotėje Abu Dabyje, kur nelipo į sceną skaityti pranešimo, bet noriai vaišinosi už ministerijai pavaldžios įstaigos pinigus.

VTEK duomenimis, J.Narkevičiaus ir premjero Sauliaus Skvernelio pasirašytuose dokumentuose dėl kelionės buvo teigiama, kad vizito tikslas – dalyvauti pasauliniame kelių kongrese ir pasisakyti diskusijoje „Dirbtinis intelektas“, dalyvauti kongreso sesijose ir vizituose.

Susisiekimo ministerija komisijai nurodė dar 2019 metų sausį gavusi oficialią kongreso darbotvarkę, kurioje buvo nurodoma, kad renginys vyks anglų, prancūzų, ispanų ir arabų kalbomis.

Susisiekimo ministerija VTEK pareiškė, kad pernai spalio 4 dieną – likus dienai iki vizito pradžios, esą paaiškėjo, kad renginio organizatoriai nesutinka atlikti nuoseklų Jaroslavo Narkevičiaus pranešimo lietuvių kalba vertimo į anglų kalbą, todėl nutarta, kad pranešimą anglų kalba skaitys ir Lietuvos patirtį naudojant dirbtinio intelekto technologijas kelių priežiūrai šaltuoju metų laiku pristatys susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius. Kai jis skaitė pranešimą, virš jo ekrane švietė J.Narkevičiaus pavardė.

J.Narkevičiaus biografijoje nurodoma, kad anglų kalbos jis nemoka, ministras teigia mokantis lietuvių, lenkų, rusų ir prancūzų kalbas.

Dėstė visai kitą versiją

15min pranešus apie šią kelionę, J.Narkevičius apie organizatorių atsisakymą versti kalbą net neužsiminė.

Pagal tuomet jo išsakytą versiją, su viceministru buvo pasidalinta pareigomis.

„Viceministras buvo numatytas, aš buvau kitų susitikimų eigoje ir viskas tvarkoje“, – 15min tuomet aiškino ministras.

Paklaustas, kur jis tuomet buvo, jis sakė: „Buvau, žiūrėjau, ar teisingai informuoja, bendravau ir su šeichu, ir su kitais ministrais“.

Tiesa, kodėl tuo metu, kai viceministras V.Kondratovičius skaitė pranešimą, scenoje švietė užrašas, kad kalba Lietuvos susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, dorai taip ir liko nepaaiškinta.

Organizatorių nuotr. /Pasaulinis kelių kongresas Abu Dabyje
Organizatorių nuotr. /Pasaulinis kelių kongresas Abu Dabyje

Jau kilus skandalui dėl kelionės aiškindamasis opozicijai ministras vėl kitaip aiškino, kodėl neliko į sceną: „Galvojome būdami ten susikeisti, bet nepavyko“.

J.Narkevičius tvirtino, kad Abu Dabyje svarstė lipti į sceną, bet galiausiai tai pavesta padaryti viceministrui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas