Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 18

Susisiekimo ministerijos atstovai pradeda vizitus po Lietuvą – susitiks su visų miestų merais

Šią savaitę Susisiekimo ministerijos atstovai pradeda vizitus po Lietuvos regionus, kur susitiks su visų miestų merais. Pirmas susitikimas vyks jau šį penktadienį, lapkričio 19 d., Kaune, jo metu susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė su komanda susitiks su Kauno, Kėdainių, Jonavos, Kaišiadorių, Prienų ir Birštono miestų bei rajonų merais ir jų atstovais, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Susisiekimo ministerija
Susisiekimo ministerija / Mato Miežonio / 15min nuotr.

„Norime stiprinti bendradarbiavimą su Lietuvos regionais, skleisti žinią apie suplanuotas Ateities susisiekimo politikos grupės veiklas, supažindinti, kaip jos gali prisidėti prie atskirų Lietuvos miestų darnaus judumo, dviračių infrastruktūros, elektromobilumo ir 5G ryšio plėtros. Siekiame kalbėtis, diskutuoti ir iš pačių regionų atstovų išgirsti, kas jiems aktualu, svarbu. Norime kartu spręsti jų problemas ir taip kurti tvarų judumą“, – sako susisiekimo viceministrė A.Vaiciukevičiūtė.

Susitikimų tikslas – ne tik pasiūlyti Susisiekimo ministerijos turimą ateities susisiekimo viziją savivaldybėse, bet ir supažindinti su numatomomis bendradarbiavimo galimybėmis, priemonių finansavimu.

Darnaus judumo tikslai apima 10 kartų didesnį elektromobilių skaičių, jiems pritaikytą infrastruktūrą, atnaujintą ir elektrifikuotą geležinkelių parką, elektrifikuotą ir alternatyvių degalų naudojimui pritaikytą autobusų parką, perpus sumažintą žuvusių keliuose skaičių. Daug dėmesio bus skiriama dviračių infrastruktūros plėtrai – planuojama nutiesti reikalingus dviračių takus, kad jie susijungtų į bendrą Lietuvos dviračių takų tinklą.

Susitikimų, kurie tęsis iki 2022 m. pavasario, metu bus aplankytos Kauno, Tauragės, Klaipėdos, Telšių, Šiaulių, Alytaus, Utenos, Marijampolės, Panevėžio ir Vilniaus apskritys. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas