Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 14

Sutarta dėl Lietuvos karių treniruočių Slovakijos poligonuose ir mokymo centruose

Balandžio 13-14 d. Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys lankėsi Slovakijoje, kur susitiko su Slovakijos Respublikos kariuomenės vadu generolu Daniel Zmeko, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.
Lietuvos kariuomenė
Lietuvos kariuomenė / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Vizito metu buvo pristatyta saugumo situacija, karinių pajėgų vystymas ir planuojami įsigijimai bei numatytų pratybų ciklas. Apsikeista patirtimi personalo organizavimo, mokymo ir motyvavimo sistemos klausimais.

„Su Slovakijos kariuomenės vadu labai konkrečiai kalbėjome apie tai, kaip mūsų ginkluotosios pajėgos gali plėsti bendradarbiavimo spektrą. Aiškiai sutarėme, kad keisimės patirtimi vystant šalių mokymo vienetus ir turėsime galimybę treniruoti Lietuvos karius Slovakijos Lešt mokymo centre.

Čia galėtume ruošti labai konkrečių sričių specialistus: cheminės, biologinės, radiologinės ir branduolinės saugos, sprogmenų neutralizavimo, mūšio mieste“, – vizito rezultatais dalinosi Lietuvos kariuomenės vadas, apsilankęs 146 km2 dydžio Slovakijos Lešt mokymo centre, kuris yra tinkamas treniruotėms nuo šaulių ginklų iki tankų šaudymų bei manevro.

Vizito metu taip pat sutarta su Slovakijos kariuomenės Karinėms oro pajėgoms keistis patirtimi eksploatuojant “Spartan” orlaivius, kuriuos Lietuvos kariuomenė naudoja nuo 2006 metų, o Slovakijos kariuomenė planuoja įsigyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas