Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 16

Svarbi informacija gyventojams dėl geriamojo vandens trikdžių vasaros metu

Per sausros padidėjus vandens poreikiui laistymui, Vilniaus rajono teritorijoje šaltojo vandens poreikis yra ženkliai išaugęs – 20 proc. daugiau negu įprastai, rašoma Vilniaus rajono savivaldybės pranešime spaudai.
Vanduo
Vanduo / Asociatyvi unsplash.com nuotr.

Reaguojant į sausros sukeltus nepatogumus gyventojams, Vilniaus rajono savivaldybės vicemerė Danuta Narbut, kuruojanti vietinį ūkį, kartu su komunalinių tarnybų darbuotojais po eilės darbinių susitikimų parengė trumpalaikį ir ilgalaikį veiksmų planą.

Veiksmų plane numatytos Nemėžio, Avižienių, Riešės, Rudaminos, Keturiasdešimt Totorių k., Maišiagalos miestelio, Bukiškio, Kalvelių, Grigaičių vietovėms skirtos priemonės. Kitose vietovėse augantis vandens suvartojimas tiekiamų paslaugų kokybei įtakos neturi ir geriamojo vandens trūkumų nepastebėta.

„Anksčiau komunalinių tarnybų atlikti darbai leidžia operatyviai reaguoti į susiklosčiusią situaciją. Jau iki š. m. birželio 21 d. Rudaminos gyvenvietėje bus įrengtas galingesnis siurblys. Be to, veiksmų plane numatytas valstybinės žemės sklypų paminėtose gyvenvietėse suformavimas vandens infrastruktūrai tiesti ar sklypų pirkimai, jei laisvos valstybinės žemės tinkamose vietose neatsiras, naujų vandenviečių bei gręžinių su filtrais, rezervuarais, antriniu pakėlimu įrengimas, esamos infrastruktūros rekonstrukcija ir galingumo didinimas.

Aptartos prisijungimo prie geriamojo vandens infrastruktūros sąlygos bei priešprojektinių pasiūlymų rengimo klausimai rengiant naujų statybų projektus“, – kalbėjo vicemerė D.Narbut ir pridūrė, kad papildomai aptartos bendradarbiavimo galimybės su UAB „Vilniaus vandenys“ ir Nacionaline žemės tarnyba.

Dar birželį numatytas D.Narbut ir UAB „Nemėžio komunalininkas“ bei UAB „Nemenčinės komunalininkas“ susitikimas su valdybomis, kuriame bus aptartas klausimas dėl klimato kaitos ir draugiško aplinkai gamtos išteklių vartojimo.

Pastebėjus geriamojo vandens srovės susilpnėjimą ar trūkumą, gyventojų prašoma kreiptis į UAB „Nemėžio komunalininkas“ ir UAB „Nemenčinės komunalininkas“.

Vilniaus rajono savivaldybė primena, kad atsakingas vandens išteklių panaudojimas laistymui, taikant antrinį vandens panaudojimą, sumažins geriamojo vandens suvartojimą.

Vilniaus rajono savivaldybė taip pat linki būti draugiškais aplinkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas