Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 30 /19:17

Svarbiausios šio ketvirtadienio naujienos apie koronavirusą

Kadangi pastaruoju metu naujienų srautas apie koronavirusą yra labai didelis, 15min siūlo čia, vienoje vietoje, perskaityti pagrindines šio ketvirtadienio, balandžio 30 d., naujienas apie tai.
Koronavirusu galimai užsikrėtęs asmuo atvežtas į Santaros klinikų infekcinių ligų kliniką
Asociatyvi nuotrauka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

1. Koronavirusas Lietuvoje: patvirtinti 1385 koronaviruso infekcijos atvejai, per parą – 10 naujų atvejų. Hospitalizuoti 115 asmenų, reanimacijoje – 18, ventiliuojamų – 9 ir su deguonies kaukėmis yra 25 asmenys.

2. Koronavirusas įsisuko į socialinės globos namus: dar vienas, NVSC nutylėtas, atvejis Anykščių rajone. Po to, kai Kartenos slaugos ligoninė tapo ligos židinių, Kretingos rajono valdžia norėtų dėl koronaviruso ištirti visus miestelio gyventojus. Po COVID-19 užsikrėtusios moters mirties Širvintų globos namuose daugiau atvejų nėra, bet epidemiologai stebuklais netiki, o darbuotojai pyksta, kad yra įkalinti įstaigoje be galimybės pailsėti. Antavilių pensionatas neigia žinią apie neišsityrusius darbuotojus, o užsikrėtę pacientai perkelti į Vilniaus klinikinę ligoninę.

3. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ketvirtadienį paskelbė, kad ilgąjį savaitgalį prasidės visuomenės testavimas dėl koronaviruso – žmonėms bus dalijami kodai, su kuriais šie galės registruotis mobiliuosiuose patikros punktuose.

4. Po COVID-19 protrūkio Ukmergė grįžta į normalų gyvenimą: per 10 dienų nėra nė vieno naujo atvejo. Bet A.Veryga ragina nesidžiaugti per anksti.

15min nuotr./Mitai apie priemones nuo COVID-19
15min nuotr./Mitai apie priemones nuo COVID-19

5. Policija ruošiasi ilgajam savaitgaliui: „Karantino nieks neatšaukė, automobiliai bus stabdomi ir tikrinami“. Be to, anot vidaus reikalų ministrės Ritos Tamašunienės, koronavirusu užsikrėtę septyni vidaus tarnybos pareigūnai.

6. COVID-19 sukėlėjas nėra pirmas žinomas koronavirusų grupės virusas.

7. Kembridže gydytoju dirbantis Tumas Beinortas: su pirma epidemijos banga Lietuva susitvarkė, bet iššūkių dar bus

15min nuotr./Mitai apie COVID-19 sklaidą
15min nuotr./Mitai apie COVID-19 sklaidą

8. Epidemiologė dr. Rūta Petrauskaitė-Everatt apie COVID-19 ir rūkymą: prastos žinios turintiems šį žalingą įprotį.

9. Koronavirusas pasaulyje: Latvijoje – devyni nauji atvejai, Rusijoje – virš 100 tūkstančių užsikrėtimų. Ten taip pat protestavo naftininkai, kurie reikalavo saugoti juos nuo infekcijos, o ne versti dirbti bet kokiomis sąlygomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas