Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 05 14

Svarbiausios šio ketvirtadienio naujienos apie koronavirusą ir karantiną

Kadangi pastaruoju metu naujienų srautas apie koronavirusą ir karantiną yra labai didelis, 15min siūlo čia, vienoje vietoje, perskaityti pagrindines šio ketvirtadienio, gegužės 14 d., naujienas apie tai.
VU Gyvybės mokslų centro laboratorija
Asociatyvi nuotrauka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

1. Koronavirusas per parą Lietuvoje diagnozuotas 6 žmonėms. Nuo epidemijos pradžios patvirtintų ligos atvejų skaičius Lietuvoje siekia 1511. Pasveikusiais laikomi – 934 asmenys. Dar serga – 517, o nuo koronaviruso šalyje iš viso mirė 54 žmonės. Stacionare gydomi 83 ligoniai, iš jų reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – devyni, dirbtinė plaučių ventiliacija reikalinga keturiems, su deguonies kaukėmis gydomi 26 asmenys.

2. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė spaudos konferencijoje sakė, kad Lietuvoje COVID-19 dažniau serga moterys. Be to, anot jos, dabar karščiausias viruso židinys yra Vilniaus miesto klinikinė ligoninė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus miesto klinikinė ligoninė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus miesto klinikinė ligoninė

3. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tikino, kad karantino sąlygos ne šiaip sau atlaisvinamos pamažu: norima stebėti, kaip keičiasi situacija, kad nekiltų antroji banga.

4. Prezidento Gitano Nausėdos teigimu, dėl koronaviruso pandemijos Lietuvos ekonomika atsidurs duobėje, žada pateikti ambicingą paketą atskirčiai mažinti, paklausai didinti.

TAIP PAT SKAITYKITE: 15min interviu su prezidentu G.Nausėda. Jame prezidentas atskleidė, su kokiomis sąlygomis leistų pensininkams skirti vienkartines 200 eurų išmokas, kiek dar galėtų tęstis karantinas, įvertino S.Skvernelio Vyriausybės veiklą, išdėstė lūkesčius dėl Seimo rinkimų.

5. Nuo gegužės 25-osios į ugdymo įstaigas galės grįžti pradinukai, nuo birželio pradžios – vyresnių klasių moksleiviai, tačiau grįžti nebus privaloma, teigia švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius. Mokyklos, anot jo, ir toliau galės organizuoti nuotolinį ugdymą arba jį derinti su įprastu.

6. Švelninamos apsilankymų muziejuose, bibliotekose ir archyvuose sąlygos, atsidaro apžvalgos bokštai, nustatyti reikalavimai restoranams, priimsiantiems lankytojus viduje.

7. PSO įspėja: net ir sukūrę vakciną koronaviruso galimai neįveiksime niekada.

8. Koronavirusas pasaulyje: Baltarusijoje – 947 nauji užsikrėtimo atvejai, Europos vaistų agentūra teigė, kad vakcina nuo COVID-19 gali būti patvirtinta po metų. Ebolos viruso atradėjas vos įveikė koronavirusą: vienintelis kelias iš pandemijos – paskiepyti visą pasaulį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas