Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 05 06 /19:54

Svarbiausios šio trečiadienio naujienos apie koronavirusą

Kadangi pastaruoju metu naujienų srautas apie koronavirusą yra labai didelis, 15min siūlo čia, vienoje vietoje, perskaityti pagrindines šio trečiadienio, gegužės 6 d., naujienas apie tai.
Kaune veiklą pradėjo mobili koronaviruso laboratorija
Asociatyvi nuotrauka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

1. Koronavirusas Lietuvoje: per parą nustatyti 5 nauji atvejai. Pasveiko 1718 žmonių, tebeserga – 659. Mirė 49 užsikrėtusieji. Ligoninėse šiuo metu gydomi 92 žmonės, reanimacijoje gydomi 14, plaučių ventiliacijos reikia 9, deguonies kaukių 24 žmonėms. Saviizoliacijoje šiuo metu yra 374 asmenys, iš jų 280 yra sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai. Daugiausia besiizoliavusių medikų – Klaipėdos apskrityje.

2. Naujas koronaviruso židinys – Vilniaus Grybo g. bendrabutyje: užsikrėtė du žmonės, dezinfekuojamos patalpos.

3. Susirgo į Respublikinės Kauno ligoninės Slaugos kliniką paguldyta senolė, diagnozė paaiškėjo tik po antro tyrimo.

4. Vėl bus teikiamos planinės sveikatos paslaugos: kaip tai veiks?

5. Pasak mediko Vytauto Kasiulevičiaus, nėra abejonių, kad su šiuo pavasariu koronavirusas nesibaigs, tad reikia ruoštis naujiems židiniams, kurių gali atsirasti ir moksleiviams sugrįžus į mokyklas.

6. Mokslininkų įvertinimas: Lietuva puikiai tvarkosi su COVID-19, bet Baltarusijos ir Rusijos scenarijus mums būtų pražūtingas.

15min nuotr./Mitai apie COVID-19 sklaidą
15min nuotr./Mitai apie COVID-19 sklaidą

7. Populiacijos tyrimas dėl COVID-19: tyrėsi tūkstančiai, teigiamą atsakymą gavo tik vienas.

8. Paruošta strategija, kaip dėl koronaviruso reikės gyventi toliau: asmenys suskirstyti į tris rizikos grupes, karantinas galėtų būti skelbiamas atskirose teritorijose.

9. Karantinas pratęstas iki gegužės 31 d., bet švelninamos jo sąlygos: netrukus galės atsidaryti vaikų darželiai, visi grožio salonai, odontologijos kabinetai, sporto klubai ir biurai. Taip pat atnaujinamas ligonių lankymas, bus leidžiama vykdyti visų kategorijų praktinius vairavimo mokymus. Be to, galės vykti renginiai lauke, jei juose dalyvauja ne daugiau kaip 30 žmonių. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė, kad organizuotuose renginiuose lauke yra lengviau užtikrinti saugumą nei privačiuose vakarėliuose.

VIDEO: Iš SAM – A. Veryga apie naujausią informaciją dėl koronaviruso

10. Taip pat, pasak S.Skvernelio, tariamasi, kada kavinės ir restoranai galėtų pradėti veikti viduje, gali būti atnaujintos sporto varžybos.

11. Nuo kitos savaitės penktadienio lietuviai be suvaržymų galės keliauti į Latviją ir Estiją, nereikės laikytis priverstinės izoliacijos. Patekimo į Lenkiją sąlygos taip pat švelninamos, tačiau turistams ar tiesiog norintiems apsipirkti dar teks palaukti. Premjeras Saulius Skvernelis neatmetė galimybės, kad keliaujantiems gali reikėti įsidiegti programėles, kurios sektų jų buvimo vietą. Grįžta ir keleiviniai skrydžiai: kiek kainuoja bilietai ir kaip reikės elgtis lėktuvuose?

12. Kariuomenės atstovas Mažvydas Kunevičius teigė, kad nuo vasario pradžios Lietuvoje užfiksuoti 1036 klaidinančios informacijos atvejai, kuriais, buvo siekiama diskredituoti Lietuvoje priimamus sprendimus kovoje su koronavirusu.

15min nuotr./Mitai apie priemones nuo COVID-19
15min nuotr./Mitai apie priemones nuo COVID-19

13. Feisbuke skelbiama melaginga informacija apie karantiną nutraukiančias valstybes, nors oficialūs duomenys rodo priešingai.

14. Feisbuke taip pat skelbiama melaginga informacija, kad karantinas Lietuvoje neturi prasmės, nes nei sergančių, nei mirštančių dėl COVID-19 nėra.

15. Koronavirusas pasaulyje: Baltarusijoje užsikrėtusių – virš 19 tūkst., Ispanija skelbs gedulą, Rusijoje per parą nustatyta 10,5 tūkst. naujų COVID-19 atvejų, 86 žmonės mirė. COVID-19 aukų skaičiui Jungtinėje Karalystėje pasiekus niūrią ribą šalies premjeras Borisas Johnsonas stos prieš parlamentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas